TOREK 31. 3. 2020

Ob 10:23 uri smo bili obveščeni o sumljivem tujem kombiniranem vozilu in osebah na ormoški obvoznici. Vozilo smo ustavili. V postopku je bilo ugotovljeno, da se madžarska državljana vračata v domovino. Pri sebi sta imela ustrezno zdravniško dokumentacijo.

Ob 14.15 smo bili obveščeni o poškodovani šipi na parkiranem osebnem avtomobilu v Podgorcih. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 15:39 uri smo bili obveščeni o ogrožanju sosedovega psa na Stanovnu. Patrulja je na kraju ugotovila, da ni prišlo do nobenega ogrožanja, ampak samo laježa.

Ob 20.40 smo v Rucmancih obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi. Ker sta voznica in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu, je patrulja na kraju odstopila od ogleda.

SREDA 1. 4. 2020

15.14 uri je na PP prišla občanka, katera je prinesla denar, najden na bančnem avtomatu v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Napisan zapisnik.

Ob 16.17 uri smo v naselju Lačaves obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 18.10 uri je 58-letni moški na dvorišču za domačo stanovanjsko hišo v Vinskem vrhu, občina Ormož, podiral slivo. Med podiranjem se je drevo obrnilo in ga pokopalo pod seboj. Nesrečo je prva zaznala njegova žena, ki je slišala delovanje motorne žage, vendar možu, ki je ležal pod hlodom premera 64 cm, sama ni mogla pomagati. Zato je stekla na pomoč k sosedu, ki je z motorno žago prežagal hlod in poškodovanega rešil izpod njega. Hudo poškodovanega moškega so s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor. Policisti so opravili ogled kraja nesreče in ugotovili, da poškodovani pri delu ni uporabljal nobenih zaščitnih sredstev, ima pa opravljen izpit iz varnega rokovanja z motorno žago. Ker so tujo krivdo izključili bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

21.20 uri smo v naselju Podgorci obravnavali tatvino denarja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

23.17 uri smo v naselju Ormož obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Pripravili policisti PP ORMOŽ