Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 17. 7. 2019, do 7.00 ure, dne 18. 7. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 17. 7. 2019

V jutranjih urah smo na območju Središča prijeli drž. Alžirije, kateri je nedovoljeno vstopil v našo državo. Ob 11.00 uri smo ga vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 8.50 smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorija. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 10.10 smo bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Frankovcih, kjer bil odtujen OA Renault clio, reg št. MB 60-26Z, rdeče barve v katerem so bili puščeni kontaktni ključi. V zvezi dogodka smo evidentirali kaznivo dejanje. V kolikor bi kdo od občanov v zvezi tega dogodka karkoli vedel, naj pokliče na PP Ormož ali številko 113 oziroma 080 1200.

Ob 02.30 smo bili obveščeni domači živali na vozišču. Patrulja je na kraju ugotovila, da je zaradi neurja lastniku iz hleva pobegnilo žrebe. Navedeni lastnik je prišel na kraj, ki je žival odpeljal domov. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 18. 7. 2019:

– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).
– glede na ugodne vremenske razmere, je pričakovati na cesti večje število enoslednih vozil (kolesa, motorna kolesa, mopedi…), zato velja nasvet vsem voznikom, da spoštujejo cestno prometne predpise, upoštevajo predpisano hitrost vožnje in ne vozijo pod vplivom alkohola.
– Občane pozivamo na samo zaščitne ukrepe zavarovanja svojega premoženja in naj ne puščajo kontaktnih ključev v vozilu, ko jih zapuščajo.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir