Slovenska mladinska reprezentanca do 21 let pod vodstvom trenerja Jeruzalema Saše Prapotnika je odlično pričela z nastopi na SP: v tekmi 1. kroga je včeraj premagala Tunizijo.

»Dobro smo se pripravili na nasprotnika in odlično odprli tekmo. Hitro smo povedli za sedem zadetkov (13 : 6) in v nadaljevanju je kljub nekaterim manjšim krizam bilo vse lažje. Tudi preveč fizične moči nismo porabili proti Tunizijcem, kar je izjemnega pomena za nadaljevanje prvenstva. Naš cilj je dobiti prve tri tekme proti Tuniziji, Japonski in ZDA. Pri tem porabiti čim manj moči in potem v nedeljo 21. 7. in v ponedeljek 22. 7. sledita odločilni tekmi za prvo mesto v skupini proti Srbiji in Španiji. Tudi našega naslednjega nasprotnika Japonsko ne smemo podceniti. Gre za reprezentanco, ki je uvodoma namučila Srbijo (21 : 19) in jo je treba spoštovati kot vsakega drugega nasprotnika. Japonci igrajo povsem atipičen rokomet kot smo ga vajeni mi Evropejci in seveda bo potrebna še kako dobra priprava na nasprotnika«, pravi reprezentant 21-letni Ormoški rokometaš Miha Kavčič.

»Po ogledu preostalih tekem na SP je jasno, da ima Slovenija tudi na tem prvenstvu možnosti za lep uspeh. V primerjavi z drugimi ekipami je Slovenija daleč najbolj uigrana, morda so v tem pogledu malenkost boljši le Francozi. Kar pa je najbolj pomembno, igra slovenske reprezentance ima glavo in rep. Skratka disciplino v igri do skrajnosti. V vsakem napadu se točno ve, kaj se igra in igralci cenijo prav vsako žogo. Če bo še obramba dovolj močna in na želenem nivoju, ni bojazni za novo vrhunsko uvrstitev«, pa vzdušje na SP komentira športni novinar in trener mlajših selekcij v RK ORMOŽ Uroš Krstič.

»Ne obremenjujemo se s končno uvrstitvijo. Gremo tekmo po tekmo v želji, da fantje v vsaki tekmi čim bolj uživajo. Sposobni smo premagati prav vsako reprezentanco, ob nepravem pristopu pa tudi izgubiti z vsako. Na nas trenerjih je, da ekipo maksimalno motiviramo za vsako tekmo. Jasno pa je, da fantje ne bodo enako motivirani na tekmi proti ZDA ali proti Španiji, čeprav bi si mi trenerji to zelo želeli”, pa je dodal Saša Prapotnik, ki v prvi vrsti upa, da se jih bodo na prvenstvu izognile poškodbe.

V četrtek 18. 7. Slovenija ob 17.00 uri igra proti Japonski, v petek 19. 7. ob 18.30 uri je na vrsti tekma proti ZDA. Tekme so na ogled tudi na televiziji na kanalu ŠPORTKLUB 1.

Naslovna fotografija: reprezentanta (Ormožana) Miha Kavčič, Gašper Horvat