PONEDELJEK 15. 7. 2019

Ob 12.15 uri smo obravnavali v naselju Podgorci kršitev javnega reda in miru, kjer je znana oseba po telefonu večkrat vznemirjala prijavitelja z informacijami tako, da je pri njem povzročila občutek ogroženosti in prizadetosti. Po zbranih obvestilih bo kršiteljici izdan plačilni nalog.

Ob 12:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije – dogodek, na lokalni cesti v naselju Koračice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20.36 uri smo pri naselju Obrež obravnavali sum kršitve nedovoljenega prehoda državne meje s strani petih državljanov Iraka in dveh državljanov Sirije. Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito. Odpeljani bodo v azilni dom.

Ob 20.49 uri smo bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja posilstva. V tej zvezi smo opravili ogled kraja, zbiranje obvestil in zavarovanje sledov. V obravnavo so se vključili delavci Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, ki bodo v nadaljevanju prevzeli postopek obravnave kaznivega dejanja.

TOREK 15. 7. 2019:

Ob 7:14 uri nas je oškodovanka obvestila o sumu KD Goljufije zoper znano osebo.

Ob 10:47 smo v zvezi sodnega izrečenega ukrepa prepovedi približevanja, na naslovu prebivanja, osebi omogočili dostop do manjkajočih osebnih potrebščin.

Ob 11:54 nas je oškodovanka obvestila o sumu KD Grožnje zoper znano osebo.

Ob 14:24 uri so nas iz občine Ormož obvestili o poškodovanju ene od šip na avtobusnem postajališču v Mihovcih opri Veliki Nedelji.

Ob 15:20 uri se je na PP oglasila oškodovanka iz okolice Ormoža, ter podala zapisnik o
sprejemu ustne ovadbe po 190. členu KZ-1 (odvzem ml. osebe).

Ob 21:55 uri smo v Mihalovcih obravnavali prometni dogodek in sicer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Napoved aktivnosti za sredo dne 16. 7. 2019:
– glede na ugodne vremenske razmere, je pričakovati na cesti večje število enoslednih vozil (kolesa, motorna kolesa, mopedi…), zato velja nasvet vsem voznikom, da spoštujejo cestno prometne predpise, upoštevajo predpisano hitrost vožnje in ne vozijo pod vplivom alkohola.