PONEDELJEK 22. 10. 2018

Ob 14:05 uri smo obravnavali prijavo tatvine cepilca drv v naselju Hum pri Ormožu. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo in bomo na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 19.15 smo v Vuzmetincih obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v divjad in si poškodovala vozilo.

Ob 5.52 smo bili napoteni v Loperšice, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil srno in si poškodoval vozilo.

TOREK 23 10. 2018:

Ob 09:40 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, ki se bi naj zgodila že pred dnevi v okolici Svetega Tomaža. Po vseh zbranih obvestilih in opravljenih razgovorih bo zoper kršitelja izveden hitri postopek zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 09:45 uri smo bili obveščeni, da ima prijavitelj v Podgorcih težave z sosedom, kateri mu zapira cesto. Patrulja je na kraju ugotovila, da je osumljeni čez lokalno cesto napeljal jekleno žico in jo z vsake strani zavezal za drevo v višini cca. enega metra. Ker so bili v danem primeru podani elementi kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, smo evidentiral kaznivo dejanje. Po vseh zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 15:55 uri smo v naselju Cvetkovci opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje voznika na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 18:07 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, neregistrirano vozilo, na vozilu je imel nameščene druge registrske tablice in v vozilu je bilo več oseb, kot je dovoljeno, prav tako je bilo temu kršitelju vozilo zaseženo. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba, zaradi kaznivega dejanja »nevarne vožnje v cestnem prometu« ter obdolžilni predlog za vse ostale prekrške cestno prometnih predpisov.

Napoved aktivnosti za sredo dne 24. 10. 2018:

– Med 08. in 16. uro bomo na našem območju izvajali meritve hitrosti z mobilnim radarjem.

PRIPRAVILI:
Mitja Novak, višji policist I
in Kristijan Dogša, višji policist I
ter Edvard Cvetko, komandir