Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 24. 10. 2018, do 7.00 ure, dne 25. 10. 2018, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 24. 10. 2018:

Ob 13:40 uri smo na glavni cesti izven naselja Mihovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je pred tem v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji prekoračil dovoljeno hitrost vožnje. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,50 mg/l. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 17:14 uri smo bili obveščeni, da bi naj prišlo do ugrabitve dijakinje in nadlegovanje le te s strani ugrabitelja. Po preverjanju patrulj na terenu se je izkazalo, da ne gre za ugrabitev, saj jo je oče našel in odpeljal domov. Pristojna Policijska enota bo opravila razgovor z dijakinjo in njenim očetom.

Ob 17:47 uri smo bili obveščeni o beračenju na vlaku na relaciji Ptuj – Ormož. Patrulja je na kraju izsledila dva mlajša moška in zaradi beračenja enemu kršitelju izdala plačilni nalog. Prav tako je bilo ugotovljeno, da sta osebi pri sebi imeli tudi moško kolo in nista vedeli pojasniti njegovega izvora. Moško gorsko kolo, znamke X-FACT, črne barve, s belo-rdečimi nalepkami, so policisti začasno zasegli. V primeru, da kdo pogreša takšno kolo, naj o tem obvesti PP Ormož na tel. štev. 02 741-08-50 ali pokliče interventno številko 113 (PRILOGA – FOTOGRAFIJA).

Ob 18:04 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. in udeležbo divjadi.

Ob 04:09 uri smo bili obveščeni o požaru v gnojni jami v naselju Loperšice. Patrulja je na kraju ugotovila, da je lastnik zvečer čistil kurilno peč in pepel odložil v gnojno jamo. Zaradi vetra je prišlo do pregrevanja žerjavice, ki je bila med pepelom, katera je zanetila odpadno slamo. Požar so pogasili gasilci. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom, saj ni nastala materialna škoda in ni bilo ogroženo ostalo premoženje.

Ob 06:15 uri smo opravili privedbo osebe na podlagi izdane odredbe sodišča.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 25. 10. 2018:

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir