V organizaciji skupine ljudskih pevcev VRTNICA Kog, je v nedeljo popoldne potekalo srečanje ljudskih pevcev in godcev z naslovom “Pri nas je lepo…”.
Razen gostiteljev, ljudskih pevcev VRTNICA so nastopili tudi Ljudski pevci DU Miklavž pri Ormožu, Ljudski godci DU Velika Nedelja, Kvartet SLAVČEK (KD “Simon Gregorčič” Velika Nedelja), Ljudski godci KD “Pod lipo” Lenart, Pevci ljudskih pesmi KD Obrež, Ljudske pevke KUD “Maksa Furjana” Zavrč, hrvaški pevec Avgust Dvanajščak, Ljudske pevke KD “F.K.Meško” Sveti Tomaž, Pevci ljudskih pesmi “Prešentani faloti” KPD Stoperce in skupina Ljudskih pevcev in godcev “Porini pa počini”.
Uvodoma so zbrane v Kulturni dvorani na Kogu, razen koordinatorice prireditve in vodje skupine ljudskih pevcev VRTNICA Anice Petek, pozdravili tudi župan občine Ormož Alojz Sok, predsednik MZDU Ormož Mirko Novak in predsednik KS Kog Zdravko Hlebec.

Srečanje ljudskih pevcev in godcev ter vseh ljubiteljev tovrstnega ljudskega izročila je bil izreden predpraznični dogodek, ki so ga zaključili s pogostitvijo in prijetnim druženjem v prelepo okrašeni in prijetno topli dvorani.

Organizatorji prireditve Ljudski pevci VRTNICA (vodja Anica Petek, prva z leve):
DSC08504

Avgust Dvanajščak, glasbenik, dolgoletni prijatelj ljudskih pevcev VRTNICA:
DSC08501
DSC08502

Med nastopajočimi so bili tudi Ljudski godci DU Velika Nedelja in tako kot povsod ogreli občinstvo:
DSC08499DSC08500

Naslovna fotografija:
DSC08503

Foto, tekst: Karolina Putarek