Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 6. 12. 2013 do 7:00 ure dne 9. 12. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 6. 12. 2013:

Ob 08.35 smo bili s strani krajana iz okolice Svetega Tomaža obveščeni, da je neznani pes poškodoval dve ovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani pes črne barve v nočnem času poškodoval dve ovci, kateri sta se nahajali v ograji lastnika. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Ob 23.03 smo posredovali v Strjancih, kjer je moški pod vplivom alkohola razbijal po vratih prijavitelja, kričal in se nedostojno vedel. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 00.32 smo v Podgorcih začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je napihal 0.51 mg/liter izdihanega zraka.

SOBOTA 7. 12. 2013:

Ob 10.30 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo v kateri voznica os. avtomobila kolesarju izsilila prednost ob vključevanju v promet. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 20.46 uri smo intervenirali v okolici Ormoža, kjer je kršitelj med sporom na obisku, pretepel znanca in fizično napadel znančevo partnerico. Moški je zaradi poškodb glave bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj, kjer je bilo ugotovljeno, da je dobil lahke telesne poškodbe. Za znanim kršiteljem še poizvedujemo, saj je s kraja pred prihodom policistov pobegnil v neznano. Ko bo izsleden, bo zoper njega izveden ustrezni ukrep.

NEDELJA 08. 12. 2013:

Ob 08.30 uri smo v Ormožu začasno odvzeli dokumente vozniku osebnega avtomobila, državljanu R Hrvaške, zaradi neplačane globe.

Ob 09.45 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa s pomožnim motorjem, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel. Opravljen je bil preizkus z alkotestom kateri je pokazal 1,07 mg/l. Vozniku bo izdan plačilni nalog.

12.25 uri smo v naselju Frankovci obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru. Po opravljenem ogledu je bil napisan uradni zaznamek.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko,komandir