Policisti Policijske postaje Ormož smo v času od 7:00 ure dne 11. 8. 2014 do 7:00 ure dne
12. 8. 2014 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 11. 8. 2014
Ob 8:50 uri smo prejeli prijavi o nepravilno parkiranem osebnem avtomobilu v mestu Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila z nepravilnim parkiranjem oviral ostale udeležence v prometu. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 10:05 uri smo opravili intrevencijo v naselju Savci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med bratom in sestro, pri čemer je brat napadel sestro. Zaradi kršitev določil Zakona o varstu javnega reda in miru je kršitelju bil izdan plačilni nalog.

Ob 10:56 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel v pred seboj vozeči osebni avtomobil. Med ogledom je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (1,57 mg/l alkohola) zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi kršite določil Zakona o pravilih v cestenem promet bo zoper povzročitelja podan obdolžilni predlog na OS Ormož.

Ob 16:05 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije na regionalni cesti izven naselja Vinski vrh. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa zaradi naprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča kjer je padel. Zaradi kršite določil Zakona o pravilih v cestenem promet je povzročitelju bil izdan plačilni nalog. Pri tem je zadobil lahke telesne poškodobe, zdravniško pomoč pa je poiskal sam.

Ob 16.30 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Žerovinci. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da ne gre za enkraten dogodek ampak za dalj časa trajajoče nasilje v družini. Povzorčitelju je blia odvzeta prostost, izrečena prepoved približevnaja prav tako pa bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Ob 20.53 uri smo v naselju Podgorci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 05.35 uri smo v naselju Pavlovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Napoved aktivnosti za torek dne 12. 8. 2014:

ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve v cestnem prometu z laserskim merilnikom hitrosti
med 11. 8. 2014 in 22. 8. 2014 poteka poostren nadzor nad enoslednimi vozili

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, policist I
in Edvard Cvetko, komandir