ROKOMET, 1. SRL, 4. krog:
S fanatično borbenostjo do presenečenja proti Slovanu
Jeruzalem – Slovan 30 : 27 (14 : 12)
Jeruzalem:
Belec (9 obramb – 1x7m), T. Cvetko; Poznič, Kolmančič 1, Bogadi 5, Vesenjak, Radujković 3, Čudič 13 (9), Gregorc 3 (1), Mavrič, Šišmanovič 2, Mesarić 2, Topolovec, Peček 1, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Slovan: Župič (9 obramb – 1x7m), Kastelic; Erak, Matajič, Grojzdek, Dobelšek, Čemas 8, Maleševič, Skušek 9 (4), Kete 1, Pogačnik, Škerlak 3, Andoljšek, Lazović 2, Tomšič 1, Vuglač 3. Trener: Gregor Cvijič
Sedemmetrovke: Jeruzalem 12/10; Slovan 5/4.
Izključitve: Jeruzalem 14; Slovan 22 minut.
Igralec tekme: Danijel Mesarić (Jeruzalem Ormož).
Ob istem času in dnevu so se na našem področju igrale tekme na Ptuju, pri Veliki Nedelji in Ormožu. Tisti gledalci, ki so si za ogled zbrali tekmo na Hardeku pa so zadeli na loteriji, saj že dolgo časa nismo videli tako borbenega Jeruzalema. Pred okrog 200 gledalci je v Ormožu gostoval Slovan, ki je kljub temu, da je povratnik v elitno druščino veljal za absolutnega favorita tekme. Že prve minute so dale videti, da se gostitelji tokrat ne bodo predali brez borbe. V obrambi sta obe ekipi zaigrali čvrsto, sodnika Ocvirk in Štrigl pa sta že v 6. minuti na klop za izključene poslala Bogadija in Dobelška. Slovan se je na začetku bolje znašel in z dvema zaporednima zadetkoma Čemasa povedel s 3 : 1. Hitro zatem je Jeruzalemu uspelo izenačiti na 4 : 4, da bi gostitelji prevzeli vodstvo pa jim preprečil vratar Župič, ki je hitro zbral 4 obrambe in pri tem izkupičku na srečo Vinarjev ostal do odmora. V 16. minuti prvo vodstvo Jeruzalema s 7 : 6. Največ preglavic domači obrambi je delal Čemas, ki je do odmora dosegel 5 točk in bil prvo ime 1. polčasa. V 25. minuti je prav Čemas zadel za zadnje vodstvo Slovana na tekmi (12 : 11). Zadnji dve minuti prvega dela so varovanci trenerja Saše Prapotnika odigrali odlično in izkoristili sleherno napako Ljubljančanov in s tremi zaporednimi zadetki na odmor odšli z vodstvom dveh točk (14 : 12).

Na Hardeku je potekal boj za vsak centimeter igrišča.

Na Hardeku je potekal boj za vsak centimeter igrišča. Foto: RD Slovan

Tudi prvi napad v 2. polčasu so domačini uspešno realizirali, ob tem si je kazen za izključitev prislužil Lazovič. Iz sedemmetrovke je bil natančen kapetan Čudič za vodstvo s 15 : 12. Po napaki Slovana v napadu je Jeruzalem z igralcem več odigral odličen napad 6 na 5, a je žal Gregorc zapravil možnost za najvišjo prednost na tekmo štirih golov. V 38. minuti sta si izključitev prislužili obe klopi in strasti so se še bolj razvnele. Ob tem je Grojzdek na tleh ležečega Gregorca brnil v glavo, kar pa nista videla sodnika, a so opazili domači gledalci, ki so nešportno potezo pospremili z glasnim negodovanjem. Domači igralci so s svojo fanatično borbenostjo na noge dvignili Hardek, ob tem je Čudič v 43. minuti iz sedemmetrovke z lobom zadel mrežo Slovana za prvo vodstvo s štirimi goli prednosti (20 : 16).

Bojan Čudič je odlično izvajal sedemmetrovke.

Bojan Čudič je odlično izvajal sedemmetrovke. Foto: RD Slovan

V tem trenutku so vsi tisti, ki so navijali za Ormožane začutili, da je presenečenje zelo blizu in vzdušje na ter ob igrišču je bilo naelektreno do maksimuma. V zadnjih deset minut tekme so gostitelji prišli s štirimi zadetki prednosti (24 : 20), toda močan Slovan se ni predajal. Bolj, ko je domačim zmanjkovalo moči bolj je v napadu bil nevaren Čemas, ki je svojo ekipo pripeljal do le gola zaostanka (27 : 26, 28 : 27). Gostje so imeli priložnost ujeti Ormožane, vendar je v pravih trenutkih Belec na golu Jeruzalema nanizal tri pomembne obrambe. Zadnji dve žogi je za hrbet Župiča poslal izkušeni Radujković in potrdil zasluženo zmago Vinarjev s 30 : 27. Ekipa Jeruzalema je osvojila sila pomembne točke v boju za obstanek v ligi in po koncu tekme bila za svojo predstavo do zadnjega atoma moči nagrajena z glasnim in dolgim aplavzom ormoške publike, ki je ob koncu zapela še eno borbeno:” Hardek gori, Slovan beži, vino teče, naj še teče kri”. Tekmo na TV Ormož si bo mogoče ogledati v sredo 2. oktobra ob 20.05 uri in v četrtek 3. oktobra ob 16.00 uri.

Vuk Lazović je v tem primeru zadel mrežo Boštjana Belca. Foto: RD Slovan

Vuk Lazović je v tem primeru zadel mrežo Boštjana Belca. Foto: RD Slovan

IZJAVI:
David Bogadi (Jeruzalem): Presenetili smo nasprotnika in še bolj same sebe. Pustili smo srce na igrišču in zasluženo zmagali. Skozi teden smo imeli obilico težav s poškodbami in ostali še brez pomoči Rajšpa. Z veliko borbenostjo smo nadoknadili krajšo klop in kvaliteto. Tudi vnaprej se bomo borili po svojih najboljših močeh.
Gregor Cvijič (trener Slovan): Nismo bili na nivoju tekme kot še marsikdo. Od te sezone pričakujem veliko, vendar ne s takšno igro. Upam, da je to samo muha enodnevnica. Imamo svoj cilj, ki ga bomo dosegli, čeprav bo to trnova pot.

Veselje Ormožanov ob presenetljivi, vendar zasluženi zmagi.

Veselje Ormožanov ob presenetljivi, vendar zasluženi zmagi. Foto: RD Slovan

ROKOMET, Pokal Slovenije 1/16 finala:
V Cerkljah ne bo lahko; Pri V. Nedelji gostuje Izola

Že v torek 1. oktobra ob 20.00 uri Vinarji gostujejo v Cerkljah pri 1. B ligašu na tekmi 1/16 finala Pokala Slovenije. To bo za ekipo trenerja Prapotnika izjemno težka tekma, saj je ekipa zaradi kratke klopi in po hudem boju s Slovanom izčrpana tako fizično kot psihično. Tudi na tem srečanju bodo manjkali poškodovani Sandi Žuran, Jaša Rajšp, Rok Cvetko in Davorin Levanič. Upati je, da bo to le končni spisek poškodovanih igralcev. Cerklje so lani v 1. B ligi osvojile 5. mesto, letošnjo prvenstvo pa pričele z domačo zmago proti Dol Hrastniku z 28 : 20. Po pokalni tekmi v soboto Ormožane čaka gostovanje v Rdeči dvorani pri Gorenju.
Rokometaši Velike Nedelje Carrere Optyl bodo v sredo 2. oktobra ob 19.00 uri gostili zasedbo Izole, ki je odlično pričela sezono in v zadnjem krogu bila blizu točk proti Mariboru.

ROKOMET, 1. B SRL, 1. krog:
Zmaga sosedov iz Gorišnice
Velika Nedelja Carrera Optyl – Moškanjci Gorišnica 21 : 24 (10 : 11)
Postava in strelci RK Velika Nedelja Carrera Optyl:
Peter Zorec, Tadej Kaučič, Matjaž Hanželič, Mitja Horvat 8, Aleš Bezjak 1, Dejan Veselko, Matej Bračič 3, Kristijan Štefičar 1, Tadej Preac2obr., Miroslav Špindler 2, Maks Dogša 9obr., Domen Lorenčič, Bojan Cimerman, Tomaž Špindler 6, Gregor Hojžar, Matic Marin. Trener: Bojan Munda
Sosedski derbi 1. kroga 1. B SRL so dobili gostje iz Gorišnice. Tekmo na TV Ormož si boste lahko ogledali v petek 4. oktobra ob 20.05 uri in v soboto 5. oktobra ob 20.05 uri.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Kadeti (letniki 1997 in mlajši):
Pričakovana zmaga proti Dravi
Jeruzalem – Drava Ptuj 34 : 24 (17 : 9)
Jeruzalem:
Fekonja, Kuzmič; Ulaga, Kolmančič 3 (1), Kavčič 1, V. Lukman 2, Kociper 6, Žižek Cvetko 2, Lukner, G. Horvat 4 (1), Štumberger 1, D. Ozmec 4, Šandor 3, Topolovec 1, Kosi 3, Grabovac 4.
Kadeti Jeruzalema so zabeležili pričakovano zmago proti Dravi, ki pa je prikazala napredek napram tekmam v pripravljalnem obdobju. Prednost v prid Jeruzalema je hitro naraščala (10 : 4, 15 : 8, 17 : 9, 18 : 9, 20 : 10, 22 : 11, 25 : 13). Priložnost za igro so dobili vsi fantje, med strelce pa se jih je vpisalo dvanajst. Pohvaliti je potrebno čvrsto igro Ormožanov v obrambi, ki je prinašala številne lahke zadetke. V 2. krogu Jeruzalemčki gostujejo v Slovenj Gradcu.

Starejši dečki B (letniki 2000 in mlajši):
Malo zmanjkalo za točkio
Jeruzalem – Gorenje 22 : 24 (9 : 15)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; A. Munda 2, P. Ozmec 1, G. hebar 5, Belec 1, Notersberg 8 (1), B. Zadravec 2, T. Šulek, Sovič, U. Horvat, Torič, J. Zadravec 3.
Gorenje je v 1. polčasu nadigralo Ormožane, ki so šele v 2. polčasu pokazali svoj pravi obraz, predvsem v obrambi. Pri izidu 19 : 20 so Jeruzalemčki zapravili napad z igralcem več za izenačenje in Ose so kasneje ušle na prednost treh točk (19 : 22). Za popolni preobrat je Ormožanom zmanjkalo časa. Za borbeno predstavo si ekipa Jeruzalema zasluži veliko pohvalo. Pohvaliti je potrebno tudi ekipo Gorenja, ki ima v tej generaciji odlične igralce, ki so lani zasluženo osvojili 2. mesto v državi.

SDB Jeruzalema tretji v Prelogu; MDB Jeruzalema V. Nedelje Carrere Optyl prvi v Prelogu

Starejši dečki B so na turnirju v Prelogu v konkurenci štirih ekip osvojili 3. mesto. Utrujenost s tekme proti Gorenju se je preveč poznala. Ob tem so organizatorji naredili urnik, da ekipa Jeruzalema odigra dve tekmi zapored (ena tekma 2 x 20 minut), kar je bilo fizično preveč za ekipo, ki je nastopila v okrnjeni zasedbi. Zmagovalci turnirja so postali rokometaši San sporta iz Čakovca.

Znova nas je razveselila združena ekipa Jeruzalema V. Nedelje Carrera Optyl, ki je po turnirju v Varaždinu, Ivančni Gorici zdaj osvojila še turnir v Prelogu. Ekipa je suvereno dobila vse svoje nasprotnike in se veselila turnirske zmage. V velikem finalu so varovanci trenerja Jerneja Kosija in Davorina Kovačeca premagali Varaždin s 14 : 6. Ekipa je tako pokazala, da je dobro pripravljena za štart v sezono 2013/14.