Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 27. 9. 2013 do 7:00 ure dne 30. 9. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 27. 9. 2013:
Ob 16.11 uri smo v naselju Trgovišče obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Zoper voznika podan obdolžilni predlog.

Ob 16.53 uri je bilo odvzeto vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila in sicer zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

SOBOTA 28. 9. 2013:
Ob 07.15 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru. Opravljen je bil ogled ter napisan uradni zaznamek.

Ob 12.10 uri smo bili obveščeni o zapuščenem kolesu belo-rdeče-modre barve znamke Rog. Kolo je bilo odpeljano na PP ter napisan zapisnik o najdenih predmetih. Lastnik kolesa se lahko z dokumenti, ki izkazujejo lastništvo kolesa, oglasi na PP in prevzame kolo.

Ob 18:40 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije na parkirnem prostoru pred trgovskim centrom na Ljutomerski cesti v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kombiniranega vozila pri vzvratni vožnji trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil. Zaradi nepravilnega premika z vozilom je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 21:56 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije na parkirnem prostoru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik neznanega vozila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil.

NEDELJA 29. 9. 2013:

Ob 11.30 uri smo na parkirnem prostoru pred trgovino Špar obravnavali prometno nesrečo. Opravljen je bil ogled. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 21.49 uri smo v naselju Libanja obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila povozil lisico ter si poškodoval osebni avto.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 30. 9. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, pri tem bomo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

Vse kmetovalce, ki opravljajo dela na njivah opozarjamo, da morajo pred vključevanjem na javno prometno površino s traktorjev in priključkov očistiti blato, da se le to ne nanaša na vozišče. V primeru nanosa pa morajo javno prometno površino za sabo počistiti, v nasprotnem primeru se izreče predpisana globa v višini 1.000,00 EUR, zaradi kršitev določil veljavne zakonodaje.

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II