V okviru prireditev FESTIVALA ORMOŠKO POLETJE bomo nocoj lahko uživali ob zvokih in ritmih romske glasbe. Prihaja skupina ŠUKAR – ena od osrednjih popularizatorjev romske glasbe v Sloveniji, sicer deluje že 30 let.
Od prvotne zasedbe sta danes v skupini dejavna še Igor Misdaris (ki v skupini prepeva in igra na bugarijo) in Nenad Ljubotina (ki se predstavlja na bisernici, braču in violíni).
Od novejših članov, pa bodo nastopili še: Matevž Lavrinc (brač), Peter Lozar (tamburica), Žiga Šercer (tolkala) in Štefan Švagelj (kontrabas).

Skupina ŠUKAR je svoj prvi album posnela leta 1993. Vmes se jih je zvrstilo še nekaj. Novi album (posnet v sedanji zasedbi skupine) z naslovom »Baro ilo«, pa je nastal na snemanjih, ki so potekala v studijih Radia Slovenija. Na njem se zvrsti enajst avtorskih skladb Šukar, pretežno v romskem jeziku, nekaj jih bomo slišali tudi nocoj….
Koncert, s pričetkom ob 21.uri, bo potekal na prizorišču pred Grajsko pristavo v Ormožu, v primeru slabega vremena pa v Športni dvorani na Hardeku.

Vabi vas organizator JAVNI ZAVOD ZA TURIZEM, KULTURO IN ŠPORT OBČINE ORMOŽ. Vstopnine ni.

(Foto: Si21.com)