PONEDELJEK 22. 6. 2020
Ob 8.30 uri smo bili obveščeni o poškodbi stekla na avtobusnem postajališču v Trgovišču.

Ob 12.00 smo na PP opravili zbiranje obvestil v zvezi kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 13.16 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Patrulja ob prihodu na kraj in z zbiranjem obvestil na kraju ni ugotovila elementov prekrška, zato je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 15.50 uri smo sprejeli od oškodovanca predlog za pregon kaznivega dejanja Izsiljevanja. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 18.05 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do verbalnega izzivanja k pretepu s strani kršitelja, kateremu je bil na kraju izdan in vročen plačilni nalog.

Ob 22:45 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na glavni cesti v naselju Pušenci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila s srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo odstopu od ogleda.

TOREK 23. 6. 2020

Ob 12.42 smo bili obveščeni o sumu kršitve javnega reda in miru. Prišlo je do spora med sorodnikoma, zaradi obdelovanja zemlje, katere ni urejeno lastništvo po dedovanju. Na kraju ugotovljeno, da kršitve ni bilo, stranki smo napotili na zasebno tožbo.

Ob 18.15 smo bili obveščeni o sumu kršitve javnega reda in miru v okolici mesta Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med sosedi, kateri so se ob prihodu policistov že dogovorili. Med zbiranjem obvestil pa je še bilo ugotovljeno, da so bila kršena določila Zakona o varstvu javnega reda in miru s strani neznane osebe. Ko bo oseba izsledena ji bo vročen plačilni nalog.

Ob 19.00 smo bili obveščeni o poškodovanem vozišču v naselju Vičanci. Na kraju so policisti ugotovili, da se tam izvajajo dela na cestišču, katera pa so pravilno označena z prometno signalizacijo.

Ob 01.00 smo bili obveščeni o kršitvi javnega rede in mira , kjer je prišlo do spora med izven zakonskima partnerjema. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj verbalno žalil ter se nedostojno vedel do svoje izven zakonske partnerice, zato je bil kršitelju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

SREDA 24. 6. 2020

Ob 8: 42 uri smo bili obveščeni o med sosedskem sporu v naselju Vuzmetinci.

Ob 10:25 uri smo v naselju Pavlovci hrvaškemu vozniku tovornega vozila, zaradi prehitre vožnje in neplačila izrečene globe na kraju, začasno odvzeli dokumente.

Ob 16:09 uri smo bili obveščeni o motenju delavk v času uradnih ur, v enem od ormoških upravnih organov.

Ob 18:35 uri sta pri nedovoljenem prehodu državne meje bila prijeta dva drž. Maroka. Po končanem postopku bomo tujca vračali hrvaškim varnostnim organom.

ČETRTEK 25. 6. 2020

Ob 09:59 uri smo začasno odvzeli dokumente državljanu R Hrvaške, kateri ni poravnal globe.

Ob 15:01 uri je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 19:35 uri smo na policijski postaji sprejel prijavo kaznivega dejanja »Goljufije«. Sledi zbiranje obvestil.

Napoved aktivnosti za petek dne 26. 6. 2020 in vikend:
– Od 29. 6. 2020 do 5. 7. 2020 poteka poostren nadzor cestnega prometa – enosledna vozila.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

Pripravili policisti PP ORMOŽ