PONEDELJEK 30. 9. 2013:

Ob 6.55 so ormoški poliocisti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Ob 17.20 smo v Ormožu odvzeli prostost moškemu, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja nasilja v družini. Pri tem nam je osumljenec izročil tudi pištolo, katero je posedoval nelegalno.

TOREK 1. 10. 2013:

Ob 8.00 smo posredovali v Ivanjkovcih, kjer bi naj prišlo do kršitve javnega reda in miru, vendar je bilo ugotovljeno, da je med sorodniki prišlo le do verbalnega spora zaradi zapuščine.

Ob 18.30 so bili obveščeni, da je iz Psihiatrične bolnice odšla pacientka. Ob 20.55 so pogrešano pacientko nazaj v bolnišnico pripeljali delavci Zdravstvenega doma Ormož.

Ob 22.28 so posredovali v Obrežu, kjer je psihična bolnica doma razgrajala.

Ob 6.17 so posredovali v naselju Lešnica na lokalni cesti, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

SREDA 02.10.2013

Ob 07.59 uri so policisti ormoške PP bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi v naselju Libanja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno ter si poškodoval vozilo.

Ob 13.30 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanje tuje stvari. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval vikend v Vinskem vrhu in sicer okno, rolete in vhodna vrata. Opravljen je bil ogled ter sledi ustrezni ukrep.

Ob 18:05 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije s pobegom v mestu Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom poškodoval parkiran osebni avtomobil. Z zbiranjem obvestil je bila izsledena voznica osebnega avtomobila, katera je odpeljala s kraja prometne nesreče. Prekršek ji je bil predočen ter izdan plačili nalog.

Ob 20:00 uri so v naselju Grabe obravnavali dogodek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srnjaka in si poškodoval vozilo.

Ob 22:24 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju ropa, ki je bil izvršen na območju naselja Kog. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dva neznana moška z lažnim predstavljanjem, da gre za uradne osebe, vstopila v hišo oškodovanca ter v njegovi prisotnosti pregledala notranjost ter mu odtujila več predmetov ter večjo količino denarja. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja in zbiranje obvestil. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. V zvezi tega dejanja naprošamo vse občane iz območja Koga, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju in storilcih, da nas obvestijo na tel. št. 02 741 08 50 ali na anonimno in brezplačno številko policije 080 – 1200.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 3. 10. 2013:

Tega dne bodo policisti na območju policijske postaje opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti

PRIPRAVILI:
Policisti PP ORMOŽ
in komandir Edvard Cvetko, višji policijski inšepktor II