Minuli četrtek je svojega kandidata za poslanca v Državnem zboru predstavil tudi OBČINSKI ODBOR NOVE SLOVENIJE (OO N.Si) Ormož.

Na tiskovni konferenci, na kateri so sodelovali predsednik OO N.Si Ormož ALOJZ SOK, predsednik Mlade Slovenije-podmladka N.Si MATJAŽ KOSI ter član OO N.Si ORMOŽ MIRKO CVETKO, v prisotnosti nekaterih ostalih članov Občinskega odbora ter kandidatov za poslance PETRE ŽIHER SOK (Volilni okraj: del Ptuja, Sveti Andraž v SG, Trnovska vas, Destrnik, Dornava, Gorišnica, Juršinci in Markovci) IN DUŠANA PERNEKA (Volilni okraj: Cirkulane, Kidričevo, Majšperk, Žetale, Videm, Podlehnik in Zavrč), so povedali, da v boj za poslansko mesto že v tretje pošiljajo DR. SIMONA KOLMANIČA. DR.SIMON KOLMANIČ je namreč človek z dolgoletnimi izkušnjami v politiki, odlično izobražen in človek, ki ima svoj domači kraj iskreno rad.

»Odločitev za ponovno kandidaturo ni bila težka«, je povedal dr.Kolmanič in dodal, da je mnenja, da se od prejšnje kandidature na našem območju ni nič izboljšalo. »Kot občinski svetnik vem, kje so meje tega, kar lahko naredimo sami, da nekako preživimo, a o najpomembnejših zadevah se odloča v Ljubljani, kjer pa velikokrat nimajo posluha za naše obmejne kraje. Zato želim v Ljubljano prenesti sporočilo, da se država prične ob meji, da imamo tudi tukaj enake potrebe in pravice kot v urbanih središčih. Da tudi tukaj živijo ljudje z mnogimi poslovnimi idejami, ki pa jih žal veliko težje uresničijo kot v prestolnici. Tudi tukaj potrebujemo razvoj, ki bo prinesel dobro plačana delovna mesta in napredek«, med drugim poudarja dr.Kolmanič, ki bi želel delovati kot vez med domačim krajem in Ljubljano.

“N.Si misli resno”

Stranka N.Si se umešča se na desno sredino. »N.Si misli resno«, je slogan, ki so ga v stranki izbrali za letošnje državnozborske volitve. Stranka gre na volitve s posodobljenim programom, ki na 300 straneh ponuja 15 podrobno razdelanih rešitev, s katerimi bi N.Si Slovenijo uvrstila med 15 najbolj razvitih držav sveta.
Nova Slovenija bi se najprej lotila zdravstvene reforme. Med drugim bi se odločno posvetila debirokratizaciji. Napovedujejo uvedbo univerzalnega temeljnega dohodka za vsakega otroka do 18. leta starosti. Sistem socialnih transferjev bi spremenili tako, da zdravi in za delo sposobni ne bodo dobili denarja od države, če se ne bodo vključili v sistem javnih del za opravljanje družbeno-koristnih nalog. Slovenija mora znova zgraditi zavezništva znotraj EU, predlagajo, da bi skupaj z Avstrijo in Češko oblikovali “Plečnikov trikotnik” in tako lažje uveljavljali svoje interese znotraj EU…, so med drugim zapisali v svojem programu.