Družinsko podjetje KEV – kovinarstvo Edi Voljč je danes v svojih poslovno-proizvodnih prostorih proslavilo 50.letnico uspešnega delovanja. Na slovesnosti pa so svojemu namenu predali tudi nove prostore, ki so jih zgradili v letošnjem letu.
Dejavnost stabnega kleparstva je začel pred 50. leti Edi Voljč, kasneje se je obrtništvu pridružila še žena Anica. Podjetje, ki se ukvarja s strojegradnjo za znane naročnike in izdelavo kovinskih izdelkov za avtomobilsko, sanitarno in industrijo bele tehnike danes vodita sinova Boris in Andrej Voljč. Na slovesnosti, ki se je je poleg poslovnih partnerjev udeležil tudi župan Občine Ormož Alojz Sok in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, so podelili priznanja. Častno plaketo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je prejel Edi Voljč, podjetje KEV pa je ob jubileju-50. letnici, prejelo zlati pečat Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.
Za dolgoletno uspešno delo na področju obrti in podjetništva, pa je Edi Voljč letos v času krajevnega praznika prejel tudi naziv častnega krajana Krajevne skupnosti Ormož, podetju KEV – kovinarstvo Edi Voljč pa je bila tudi podljena plaketa Krajevne skupnosti.