Ljubiteljice in ljubitelji ljudski pesmi, ljudskih viž in vsega, kar zadiši po naših koreninah, in kar nas dela pripadnike svojega rojstnega okolja, so se sinoči zbrali v Kulturnem domu v Obrežu. “Časi niso rožnati, veliko žalosti in gorja je vse naokoli – pravzaprav zelo blizu nas, a dokler nam je še dano, da se družimo ob naši domači pesmi in vižah, si dajmo duška – in si skupaj privoščimo prijeten VEČER Z LJUDSKIMI PEVCI IN GODCI”, je bilo povedano za uvod v prireditev VEČER Z LJUDSKIMI PEVCI IN GODCI, ki ga tradicionalno vsako leto organizirajo člani KD OBREŽ oziroma sekcija PEVCEV LJUDSKIH PESMI pod vodstvom Danice Žerjav.
Uvodoma so zapeli gostitelji PEVCI LJUDSKIH PESMI KD OBREŽ, potem pa so se na odru obreškega Doma kulture zvrstili še ERIKA KRANER – ljudska pevka iz Brengove; LJUDSKE PEVKE KD “Fran Ksaver Meško” Sveti Tomaž; skupna PORINI PA POČINI; glasbena skupina METULJČEK, LJUDSKE PEVKE Kulturno katoliškega društva KIDRIČEVO; PEVSKE LJUDSKIH PESMI KD OSLUŠEVCI; Ljudski pevci TRTA – KUD “Maks Furjan” ZAVRČ; LJUDSKI PEVCI IZ BUČEČOVEC – KD “Kajer” Bučečevci; Kvartet DOBRINČEK Žetale in skupina KUD “Janez Čuk” VUČJA VAS.DSCN2036[1]
Zbrane pevce in godce ter obiskovalce prireditve so pozdravili vodja PEVCEV LJUDSKIH PESMI KD Obrež Danica Žerjav, predsednica KD OBREŽ Silva Marčec, predsednica DU Središče ob Dravi Zdenka Slavič in predsednica TD Središče ob Dravi Dragica Florjanič. Med prisotnimi gosti je bila tudi vodja Območne izpostave JSKD ORMOŽ Barbara Podgorelec.

Na koncu je s pevci na odru zapela vsa dvorana ... (prva z leve: Barbara Podgorelec - vodja OI JSKD Ormož, dalje: Silva Marčec-predsednica KD Obrež; Zdenka Slavič - predsednica DU Središče ob Dravi ...)

Na koncu je s pevci na odru zapela vsa dvorana … (prva z leve: Barbara Podgorelec – vodja OI JSKD Ormož, dalje: Silva Marčec-predsednica KD Obrež; Zdenka Slavič – predsednica DU Središče ob Dravi …)

Pevci ljudskih pesmi KD Obrež (prva z leve: Danica Žerjav - vodja skupine)

Pevci ljudskih pesmi KD Obrež (prva z leve: Danica Žerjav – vodja skupine)

Pevke ljudskih pesmi KD Osluševci

Pevke ljudskih pesmi KD Osluševci

Glasbena skupina METULJČEK

Glasbena skupina METULJČEK