Na novem gasilskem vadbenem poligonu v Ormožu je minuli konec tedna potekalo mladinsko in člansko regijsko gasilsko tekmovanje za Memorial Matevža Haceta. Sodelovalo je 100 ekip iz 14-tih gasilskih zvez v Podravju, ki združujejo 106 gasilskih društev Spodnjega Podravja.
V soboto so tekmovali mladinci, v nedeljo pa člani. Tekmovanja se je oba dneva udeležilo 100 ekip, ki so tekmovale v različnih disciplinah:
Pionirke in pionirji (stari od 7 do 11let) so tekmovali v treh disciplinah: vaja z vedrovko, štafeta s prenosom vode, in vaja razvrščanja. Skupaj je tekmovalo 26 pionirkih ekip in 11 ekip, ki so jih sestavljale pionirke. Med pionirkami je največ točk zbrala ekipa iz Bukovcev, med pionirji pa Spuhlja. (Ekipa pionirjev iz PGD Loperšice je pristala na 9.mestu, ekipa iz Miklavža pri Ormožu na 18, Ivanjkovci pa na 19.mestu, Središče ob Dravi na 24.mestu). Ekipa pionirk iz PGD Miklavž pri Ormožu je pristala na 4.mestu, ki si ga je delila z Majšperkom.
Mladinci in mladinke (od 12 do 16 let) so tekmovali v vaji s hidrantom, in vaji razvrščanja, ter v teoretičnem znanju. Med 18-timi ekipami mladincev je zmagala ekipa iz Biša; mladink je bilo za 6 ekip, zmagala je ekipa iz Oplotnice, (ekipa iz Miklavža pri Ormožu je bila četrta).
Starejše gasilke (nad 48 let) in gasilci (nad 58 let) so tekmovali v vaji s hidrantom in v vaji raznoterosti. Starejše gasilke so sestavljale 4 ekipe, zmagala je ekipa iz Jablan, (ekipa starejših gasilk iz PGD Cvetkovci je pristala na 4.mestu). Staješih gasilcev je bilo za 16 ekip, zmagala je ekipa iz Gerečje vasi.
Članice in člani A ( od 16 do 30 let) so se pomerili v taktični morki vaji, v teoretičnem testu in v vaji razvrščanja. Članice A so tekmovale v treh ekipah. Zmagala je ekipa iz Majšperka, (članice A iz PGD Ivanjkovci so bile na DRUGE). Člani A pa so sestavljali 8 ekip. Zmagala je ekipa Kebelj-1 (člani A iz PGD Cvetkovci so pristali na 4.mestu, iz Loperšič pa so bili 8).
Članice in člani B (nad 30 let) so tekmovali v taktični mokri vaji, iz teoretičnega testa in v vaji razvirščanja. Članice B so sestavljale le eno ekipo iz PGD Medvedce, člani B pa so tekmovali v 7 ekipah, najbolje so se odrezali člani B iz PGD Kebelj.
Državnega gasilskega tekmovanja, ki bo prihodnje leto se bodo lahko udeležile tekmovalne enote pionirjev, pionirk, mladincev, mladink, starejših gasilcev in starejših gasilk, ki so na regijskih tekmovanjih dosegle prva tri mesta ter tekmovalne ekipe članic in članov A, članic in članov B, ki so na regijskih tekmovanjih dosegle prvi dve mesti.

Tekst: KP; fotografija z dne 7.10 2017: Zdravko Munda