ATLETIKA, 15. ORMOŠKI MALI MARATON 2016:
Zmaga za Ilijaševo in Orešnika na 21 km

Minuli vikend je bil v znamenju že 15. ormoškega malega maratona, katerega vzoren organizator je že vrsto let Atletski klub Ormož. Že po tradiciji je organizatorjem ponagajalo vreme, ki je v Ormož privabilo samo 206 nastopajočih iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. V preteklosti se je že znalo zgoditi, da se je malega maratona udeležilo preko 300 sodelujočih. Kljub vsemu je prireditev bila uspešno izvedena:” Žal nam je znova zagodlo vreme. Ogromno tekmovalk in tekmovalcev, ki so bili že prijavljeni na tek ni prišlo v Ormož. Sicer lahko rečem, da je organizacija prireditve potekala brezhibno. Veseli smo tudi zmage naših dveh članov Blaža Orešnika na 21 in Aljaža Novaka na 5 km,” je bil kratek in jedrnat predsednik kluba Ivan Golob.

AK Ormož je uspešno kljub slabemu vremenu izpeljal že 15. ormoški mali maraton.

AK Ormož je uspešno kljub slabemu vremenu izpeljal že 15. ormoški mali maraton. Foto: HOST

V teku na 21 km se je zmage v ženski konkurenci veselila Jasmina Ilijaš iz Varaždina s časom 1 : 25 : 07. Drugo mesto je s časom 1 : 29 : 09 osvojila Helena Javornik, udeleženka Olimpijskih iger leta 2004 v Atenah. Tretje mesto je osvojila domačinka Petra Jenko s časom 1 : 37 : 57.

V teku na 21 km je slavila Jasmina Ilijaš. Foto: HOST

V teku na 21 km je slavila Ilijaševa. Foto: HOST

Med moškimi na pol maratonu je drugič zapored zmaga ostala doma. Lani se je zmage veselil Danilo Magdič, letos s časom 1 : 17 : 47 peto uvrščeni. Letošnje zmage se je veselil Blaž Orešnik, lani zmagovalec 10 kilometrske preizkušnje. Blažu je tokrat uspel izjemen tek, kjer je popravil svoj osebni rekord in nasploh rekord proge v Ormožu na 21 km. Čas zmagovalca je bil 1 : 12 : 03. S svojim nastopom je bil zadovoljen tudi zmagovalec:” Svoj osebni rekord sem popravil za 40 sekund. Še so rezerve in v prihodnosti upam, da mi bo uspel tek pod 1 : 10 : 00. Večji del proge, kjer me je motil veter sem pretekel sam in sem zelo vesel zmage na domačih tleh,” je vidno zadovoljen po teku na 21 km povedal Orešnik.

Blaž Orešnik je od samega začetka teka bil v ospredju. Foto: HOST

Blaž Orešnik je od samega začetka teka bil v ospredju. Foto: HOST

V teku na 10 km se je zmage v ženski konkurenci veselila Vesna Schaubach s časom 43 : 58. Odlično sta se z drugim in četrtim mestom odrezali domačinki Suzana Cimerman in Mateja Kovačič. Tretje mesto je osvojila Nataša Brumec. Med moškimi na 10 km je prvi v cilj pritekel Gašper Žerjal s časom 35 : 19. 35 sekund za zmagovalcem je kot drugi ciljno črto prečkal Marko Bratuša iz AK Ormož. Ivan Čorba je s časom 36 : 16 zasedel tretje mesto teka na 10 km. Na najkrajši 5 km razdalji sta si zmago pritekla Katja Vrdjuka s časom 20 : 33 in domačin Aljaž Novak s časom 17 : 30. Aljaž se je zmage na 5 km razdalji v Ormožu veselil že v letu 2015.
Pred tekom na 5, 10 in 21 km so nastopili še najmlajši v teku na 300, 600 in 1200 m ter v štafetnih tekih osnovnih šol iz občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Sodelovalo je 58 tekmovalk in tekmovalcev ter osem štafet. V teku na 1200 m so pravico nastopa imeli letniki 2001 in mlajši. Med dekleti je zmagala Hana Zajšek, med fanti Uroš Štuhec. V teku na 600 m so pravico nastopa imeli letniki 2003 in mlajši. Med učenkami se je zmage veselila Eva Rakuša, med fanti Aljaž Plohl. V teku na 300 m so pravico nastopa imeli letniki 2006 in mlajši. Najhitrejša sta bila Eva Jurkovič med tekačicami in Jan Trstenjak med tekači. V štafetnem teku deklet se je zmage veselila OŠ Ormož 1 pred OŠ Sveti Tomaž in OŠ Ormož 2. Med fanti je bila najhitrejša štafeta iz OŠ Sveti Tomaž pred OŠ MIklavž in OŠ Ivanjkovci.

Na štafetnih tekih sta slavili OŠ Ormož pri dekletih in OŠ  Sveti Tomaž pri fantih.

Na štafetnih tekih sta slavili OŠ Ormož pri dekletih in OŠ Sveti Tomaž pri fantih. Foto: HOST

Pred atletskim klubom Ormož je kaj kmalu še ena prireditev, ki bo znova zahteven organizacijski zalogaj. Namreč v petek 24. junija bo na ulicah Ormoža potekal že trinajsti ormoški ulični tek, ki v Ormož privabi tekmovalce iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske.