Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
29. 8. 2014 do 7. ure dne 1. 9. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 29. 8. 2014
Ob 9:44 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, katera se je zgodila v Ormožu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, povozil peško. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 12:31 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Ormož. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avta zaradi nepravilnega vključevanja v promet odvzel prednost vozniku, kateri je pravilno pripeljal po glavni cesti. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23:22 uri smo bili obveščeni o motenju nočnega miru s terase gostinskega lokala v Šalovcih. Na kraju kršitve ni bil ugotovljene, lastnica pa je bila opozorjena pred morebitno kršitvijo JRM.

SOBOTA 30. 8. 2014
Ob 9:09 uri smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, kateri je s kraja odpeljal. Zadeva bo zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 10:18 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Zadeva je zaključena z odstopom od ogleda.

Ob 13:47 uri smo bili obveščeni od odlaganju gradbenega materiala v naravnem okolju v Miklavžu. Sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 14:48 uri smo v Koračicah obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršiteljema je bil izdan plačilni nalog.
NEDELJA 31. 8. 2014
Ob 4:00 uri smo v naselju Lahonci obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski prepust in nato v drevo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnico Ptuj. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 10:35 uri smo sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje tatvine. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 21:17 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Ivanjkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pralno parkiran osebni avtomobil. Dogodek zaključen z uradnim zaznamkom.

Ob 21:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Lahonci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo Obvestilo o dostopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 1. 9. 2014:

Vse udeležence v cestnem prometu pri tem opozarjamo, da bo s pričetkom šolskega leta na javnih prometnih površinah večje število otrok, zato na udeležence v cestnem prometu apeliramo s pozivom na posebno pozornost in previdnost na najmlajše udeležence v cestnem prometu še zlasti v okolici šol. Policisti bomo v bližini šol opravljali poostrene nadzore cestnega prometa, s ciljem zagotavljanja varnosti otrok na poti v šolo in iz nje.

ob rednem delu bomo izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja