Kot sporočajo iz OO SNS Ormož, se je v četrtek predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti srečal s predsednikoma Občinskih odborov Ptuj in Ormož. Visoke temperature in dopustniški čas za SNS namreč ne predstavlja ovire, da se ne bi trudili krepiti svojih aktivnosti v smislu ponovne uveljavitve Slovenske nacionalne stranke med državljani.
Marjan Ficko (Ptuj) in Jani Ivanuša (Ormož) sta se s predsednikom pogovarjala o splošni in po njihovem mnenju izredno slabi situaciji v Sloveniji, o naraščajoči revščini, ki jo država »uspešno« prikriva; o grozljivemu davčnemu vijaku, ki uničuje slovensko populacijo in o temni prihodnosti. Na sestanku so se vsi trije dotaknili tudi migrantske krize, ki neusmiljeno tolče po Evropi in jo evropski »liberalni« krogi prikrivajo. Menijo, da je žal tako tudi v naši državi. Tudi turški dogodki so prišli na plano, še posebej zadnje ugotovitve obveščevalnih služb, da je bilo vse skupaj v naprej pripravljeno, z ozadjem, kjer naj bi »niti vlekla« Husein B. Obama in Frau Merkel.
Skupne najvažnejše ugotovitve na sestanku pa so bile, da se SNS krepi, kljub zelo močni medijski blokadi uradnih in poluradnih medijev. Sklenili so, da gredo naprej, da pridejo v parlament in popravijo tisto, kar se še (vedno) da popraviti.