ROKOMET
Smola OŠ Ormož na Final 4

Osnovna šola Boštanj je bila organizator zaključnega turnirja državnega prvenstva starejših dečkov za osnovne šole v rokometu. Pravico nastopa so imeli letniki 1996 in mlajši. Nastopile so ekipe: OŠ Boštanj, OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, OŠ Solkan in OŠ Ormož. Po razburljivih tekmah so največ uspeha ob veliki meri sreče poželi gostitelji iz OŠ Boštanj.
Ormožani so odlično odprli turnir in pred nabito polno dvorano s 14 : 12 ugnali prvega favorita turnirja OŠ Boštanj. V drugem srečanju so se Ormožanni pomerili z rokometaši OŠ Solkan in ob veliki meri smole izgubili z izidom 16 : 15. Krivdo za poraz lahko pripišemo nemirnim rokam, saj so varovanci trenerjev Saša Prapotnika in Uroša Krstiča v 24 minutah igre zapravili kar 14 čistih strelov! Ob tem še Ormožanom ni stekla igra v obrambi. Zadnje srečanje je sledilo proti čvrsti ekipi iz Škofje Loke. Z zmago bi Ormožani postali državni prvaki, s porazom bi osvojili 4. mesto. Škofjeločani so bili premočan nasprotnik in so slavili z izidom 21 : 12. Tako je OŠ Ormož pripadlo nehvaležno 4. mesto, čeprav so si po prikazanem zaslužili precej več. Kljub 4. mestu so v taboru OŠ Ormož zelo zadovoljni, saj bo ista ekipa zastopala svojo šolo tudi prihodnje leto. Za naj igralca turnirja je po izbiri selektorja povsem zasluženo postal Ormožan Tilen Kosi, ki je šele letnik 1998. Za OŠ Ormož so nastopili: Jurček Korpič Lesjak; Dejan Kociper, Timon Grabovac, Tilen Kosi, Gašper Horvat, Miha Kolmančič, Nino Ulaga, Jure Novak, Rene Plavec, Matic Štumberger, Taras Savčak, Martin Hebar, Nejc Zidarič, trenerja Saša Prapotnik in Uroš Krstič.

Rezultati: OŠ Boštanj – OŠ Ormož 12 : 14, OŠ Solkan – OŠ Ivana Groharja 12 : 15, OŠ Boštanj – OŠ Ivana Groharja 15 : 14, OŠ Solkan – OŠ Ormož 16 : 15, OŠ Ormož – OŠ Ivana Groharha 12 : 21, OŠ Boštanj – OŠ Solkan 18 : 10.
Vrstni red: 1. OŠ Boštanj, 2. OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, 3. OŠ Solkan, 4. OŠ Ormož.