ROKOMET, 1. A DRL, RK Jeruzalem Ormož:
Derbi 6. kroga na Hardeku

Za nami je pet odigranih krogov, 30 odigranih tekem in na samem vrhu ni večjih presenečenj. Vodi Ribnica z maksimalnim izkupičkom točk pred Koprom, ki je klonil le v Novem mestu pri Krki. Edini poraz v Novem mestu so doživeli tudi Ormožani, ki s sedmimi točkami zasedajo četrto mesto. Mesto pred njim, čeprav z istim izkupičkom točk, držijo Škofjeločani, ki so zaenkrat pozitivno presenečenje prvenstva. Negativno presenečenje prvenstva so Mariborčani. Dravo, trenutno pri štirih točkah na devetem mestu, čaka hud boj za obstanek v ligi. Trenutno edina brez točk je Izola, ki pa že išče okrepitve za nadaljevanje sezone. Ali bo to dovolj za obstanek bo pokazal čas. Letos iz lige izpadejo namreč kar štiri moštva in čaka nas izjemno dramatično prvenstvo tako v boju za uvrstitev v Ligo za prvaka kot za obstanek v ligi.

Ribnica melje vse pred sabo
Četa trenerja Roberta Beguša je v petih tekmah po vrsti premagala: Krko (+3), Trimo (+3), Izolo (+13), Dravo (+8), Dobovo (+4). V povprečju Ribničani zmagujejo z osmimi goli prednosti. Gre za ekipo, ki je že dalj časa v tej zasedbi na prvoligaški sceni in ima v svojih vrstah nekaj odličnih posameznikov. Prvo ime je zagotovo organizator Patrik Leban. Ta je odličen v igri 1 na 1 ter izjemen asistent. Bojijo se ga tudi najboljši obrambni igralci lige. Na črti sta čvrsta Blaž Fink in David Kovačič, ki opravlja tudi najbolj umazana dela v obrambi. V Ribnici so najbolj ponosni na domačo trojko v zunanji liniji: Jan Grebenc, Blaž Nosan, Nik Henigman. Trojka, ki z metom z razdalje lahko razbije vsako ekipo 1. A DRL. Na krilih se Ribnica lahko pohvali z izkušenim levičarjem Janezom Skuškom in na drugi strani z Janom Pucljem, ki še odlično opravlja nalogo “špice” v ribniški obrambi 5 – 1. Iz ribniške rokometne šole izhajata tudi Jošt Perovšek in Mark Klarič, ki veljata za najboljši vratarski par 1. A DRL, če upoštevamo, da v rednem delu sezone ni vratarjev Celja PL in Gorenja. Skratka stroj, ki melje vse pred sabo, ampak tudi stroj se tu in tam lahko pokvari. In če se kje lahko pokvari je to prav v Ormožu, v polni trdnjavi Hardek.
ormoz_ribnica_3

Na Hardeku ni bele zastave
Zadnji dve domači tekmi na Hardeku so dobili Vinarji (26 : 23, 33 : 31). Nepozabna je tekma, ki je bila odigrana 6. maja 2015. V 20. minuti je Ribnica vodila z neverjetnih 17 : 6. Ribniški stroj je mlel prvo tretjino tekme, nato pa pokazal, da so tudi Ribničani le ljudje iz krvi ter mesa. Ormožani so po velikem zaostanku na krilih svojih navijačev spreobrnili potek tekme in spisali preobrat, ki ga četa trenerja Beguša še danes ni pozabila in ga nekaj časa še ne bo. Tudi iz tega razloga bodo Ribničani še posebej motivirani za derbi 6. kroga v Ormožu:” Moja želja in želja mojih igralcev je le ena: da v imenitnem športnem vzdušju damo vse od sebe in zadovoljimo naše navijače. Žal tudi tokrat ne bomo nastopili v popolni postavi, ampak tega smo že vajeni skozi letošnje leto 2016 in zato ne bomo jokali. Verjamem, da bo Hardek pokal po šivih, saj si naša in tudi ribniška ekipa to zaslužita,” je pred tekmo povedal trener Jeruzalema Saša Prapotnik.

Rumena klubska majica – prost vstop za celotno družino
Rokometaši mlajših selekcij RK Jeruzalem (mlajši dečki, mini rokomet) so v minulih dneh prejeli rumene klubske majice, ki na tekmo 6. kroga v soboto 8. oktobra ob 19.00 uri omogočajo prost vstop za celotno družino. Pogoj za prost vstop je, da ima otrok oblečeno rumeno klubsko majico, ki omogoča brezplačen ogled tekme otroku, mamam, očetom, babicam, dedkom, sestram, bratom. Lepo dejanje ormoškega rokometnega kluba in verjeti je, da bo Hardek lepo poln.

V Rokometnem klubu verjamejo, da bo Hardek solidno poln in da se bo navijalo v duhu fair playa.

V Rokometnem klubu verjamejo, da bo Hardek solidno poln in da se bo navijalo v duhu fair playa.

Pelo se bo čez celo tekmo
RK Jeruzalem Ormož je edini rokometni klub v Sloveniji, ki je s pomočjo skupine Selotejp izdal zgoščenko lastnih navijaških pesmi. Vsak navijač rokometnega kluba pozna komade: Navijaška, Jeruzalem, Kekčeva pesem, Ko fantje vsi, Lili Marlen, Ormožani kremeniti, Šalalala, V dolini tihi, Živel naš Ormož,… V duhu fair playa in družinskega dneva se bo pelo čez celo tekmo ne glede na rezultat in dogajanja na igrišču. Ormoški navijači upajo, da bo tudi ostali del dvorane skozi celotno tekmo navijal za svoj klub preko navijaških pesmi in ustvaril pravo športno vzdušje, ki si ga bomo zapomnili še dolgo časa. Zdaj je treba verjeti, da bodo svojo delo korektno opravili še delilci pravice, da bo spektakel popoln.

Trdnjava Hardek bo v soboto 8. 10. ob 19.00 uri gostila DERBI med domačim Jeruzalemom in Ribnico, ki niza zmago za zmago. V vlogi manjšega favorita so zagotovo gostje.

Trdnjava Hardek bo v soboto 8. 10. ob 19.00 uri gostila DERBI med domačim Jeruzalemom in Ribnico, ki niza zmago za zmago. V vlogi manjšega favorita so zagotovo gostje.

Tekmo si boste v posnetku lahko ogledali tudi na KTV ORMOŽ.