Danes je na povabilo Občinskega odbora DeSUS, Ormož obiskala ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki smo jo na našem koncu nazadnje videli lansko leto ob odprtju knjižnice v Svetem Tomažu.
V Ormožu imamo namreč DVA problema, kjer upravičeno računamo na pomoč Ministrstva za kulturo, in sicer pred leti že obljubljeno sofinanciranje dve zaposlenih v ormoški enoti Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož, in obnova oziroma revitalizacija dela ormoškega gradu. DSCN2612[1]
Vsi skupaj so se srečali pri županu Alojzu Soku; razen župana in predstavnikov Občinskega odbora Desusa Ormož pa so se srečanja z ministrco udeležili tudi:
Aleksander Lorenčič, direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož, Nevenka Korpič – vodja enote Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož; Barbara Podgorelec – vodja ormoške izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti ter Mojca Zorčič in Karmen Štumberger iz Občinske uprave.DSCN2614[1]

DSCN2613[1]

Ministrica Bizjak Mlakarjeva je odkrito povedala, da bo za plače dveh zaposlenih težko na Ministrstvu, glede na to, da tudi tam zategujejo pas, več možnosti pa se kaže za sofinanciranje obnove dela gradu. VEČ boste slišali v nocojšnji oddaji AKTUALNO, ob 20.uri: