Skupina Agrana-Studen, sestavljena iz skupine Agrana in holdinga Studen, ki v Sloveniji preko hčerinskega podjetja Agragold prodaja sladkor in jedilno olje, s sedežem na Dunaju, je kupila del prostorov nekdanje tovarne sladkorja v Ormožu, kjer bo imela pakirno-logistični center za EU in zahodni Balkan.
V silosih v Ormožu bodo lahko skladiščili več kot 40 tisoč ton sladkorja. To bo tudi edina pakirnica sladkorja v Sloveniji za potrebe industrije in trgovine. Nove prostore bodo prilagodili proizvodnim zmogljivostim skupine Agrana-Studen in postavili pakirno-logistični center, od koder bomo oskrbovali zlasti slovenski in hrvaški trg ter države CEFTE (The Central European Free Trade Agreement – Srednjeevropski sporazum o prosti trgovini).

Slovenija se zdaj s sladkorjem oskrbuje v tovarnah na Madžarskem in v Avstriji, kjer ima Studen Holding organizirano proizvodnjo sladkorja, nato pa ga v reinfuzi skladiščijo v silosih. Po novem ga bodo lahko skladiščili v silosih v Ormožu, kjer ga bodo naknadno dodatno očistili, presejali in zapakirali.

Sicer se skupina AGRANA-STUDEN ukvarja tudi s proizvodnjo sladkorja, sploh pa s trgovino in distribucijo sladkorja, sladkih izdelkov in glukozno-fruktoznega sirupa, ki ga uporabljajo pri proizvodnji pijač kot nadomestek za beli kristalni sladkor. Skupina Agrana-Studen proda več kot 400 tisoč ton sladkorja na leto, od tega približno 250 tisoč na trgih Zahodnega Balkana ter približno 150 milijonov ton na trgih Bližnjega vzhoda.Lani so ustvarili 200 milijonov evrov prihodkov, zaposlujejo pa 210 ljudi. Več kot 23 let poslujejo v Sloveniji, kjer imajo hčerinsko podjetje Agragold, ki ga vodi Miha Kovačič, ki je tudi podpredsednik Studen Holdinga na Dunaju, predsednik uprave holdinga pa je Ilija Studen.