ROKOMET, pripravljalna tekma:
Odlična igra Vinarjev
Jeruzalem – Varaždin 40 : 35 (24 : 18)
Jeruzalem:
Belec (9 obramb), Žuran (5 obramb); Radujkovič 4, Čudič 7, Šišmanovič 7, Kolmančič 1, Kocbek, Gregorc 12 (6), Rajšp 3, Bogadi 2, Mavrič 1, Peček, Poznič, Mesarič 3, Žižek Cvetko, Štumberger. Trener: Saša Prapotnik
Varaždin: Balent (6 obramb), Grd (5 obramb), Varšič; Težak 1, Marčec 2, Tokič 11 (6), Trojko, Melnjak 2, Vidaček 7, Herman 7, Horvat, Jeftič 3, Kontrec, Miškovič 2, Vujovič, Svetec. Trener: Alen Belko
Sedemmetrovke: Jeruzalem 7/6; Varaždin 7/6.
Izključitve: Jeruzalem 2; Varaždin -. minut.
Pred nekaj dnevi so z izidom 42 : 31 v Varaždinu bili boljši hrvaški Bobri, tokrat pa so Vinarji presenetili z odlično igro in zasluženo slavili proti ekipi, ki v hrvaškem prvenstvu meri na visoko drugo mesto. Pred tekmo so Ormožani ostali brez Anžeta Kljajiča, ki bo svojo športno pot nadaljeval v Avstriji. V Ormožu že iščejo novi obraz, ki bo zakrpal nastalo vrzel v ekipi in ki bo v prvi vrsti najprej pomagal pri igri v obrambi. Že dolgo časa nismo videli Vinarjev tako nabritih. Želja po zmagi je bila izjemna in četa trenerja Saše Prapotnika je odigrala daleč najboljšo tekmo v pripravljalnem obdobju. Gostje so na začetku povedli s 3 : 1, 4 :2 in 5 : 3, nato pa so igro v svoje roke prevzeli gostitelji, katerim še vedno največ težav povzroča igra v obrambi. Jeruzalem je v petih primerih vodil že za šest točk, prvič pri 16 : 10 in nazadnje pri 19 : 13. Na golu je blestel Boštjan Belec, ki je s svojimi obrambami omogočal lahke zadetke iz protinapadov.

Zmaga proti Varaždinu je na obraz trenerja Saše Prapotnika končno prinesla malo veselja. foto: Sportal

Čeprav ima Varaždin daljšo in kvalitetnejšo klop jim tokrat ni uspel preobrat kot na prvi tekmi v Varaždinu. Gostom se je uspelo približati le na tri točke zaostanka, bližje po dobri igri Jeruzalema ni šlo. V soboto 24. avgusta ob 11.00 uri na Hardeku gostuje ekipa Krškega.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Z nastopi pričnejo tudi najmlajše selekcije

Mlajše selekcije Rokometnega kluba Jeruzalem so s pripravami na novo sezono krenile v ponedeljek 19. avgusta. Priprave do pričetka šole potekajo v Mestni grabi vsak dan od 9.00 do 11.00 ure. Starejši dečki B (letniki 2000) in mlajši dečki B (letniki 2002) se bodo v nedeljo 25. avgusta udeležili pripravljalnega turnirja v Ivančni Gorici. Pri mlajših dečkih B bosta pod vodstvom trenerjev Jerneja Kosija in Davorina Kovačeca nastopili združeni ekipi Jeruzalema in Velike Nedelje. Upamo in želimo, da bo sodelovanje sosedov v Ivančni Gorici uspešno.