STRELSTVO:
Ormoška mladinka Urška Kuharič dobro v Münchnu in z vozovnico za EP v Moskvi

Od 22. – 25. januarja je v bavarski prestolnici in svetovni strelski metropoli, v Münchnu, potekalo največje mednarodno tekmovanje z zračnim orožjem na svetu, na katerem je nastopila tudi številčna, 26-članska, slovenska reprezentanca. Pomembno tekmovanja je bila velika saj je šlo za zadnje kvalifikacijsko tekmovanje, na katerem se potrjujejo norme za nastop na letošnjem EP v Moskvi.

1. dan
V četrtek, prvi dan tekmovanja, je najvišjo uvrstitev za slovenske strelce dosegla mladinka s puško Urška Kuharič, ki je končala na 13. mestu in z rezultatom 412,2 krogov hkrati tudi izpolnila normo za nastop na EP. Z izpolnjeno normo pa se lahko pohvali še Klavdija Jerovšek. Dober nastop je uspel Željku Moičeviću, ki je s 623,0 krogi in s potrjeno normo za EP pristal na 30. mestu. Članica s pištolo Petra Dobravec je normo za EP zgrešila le za 1 krog in s 378 krogi osvojila 21. mesto. Pri mladinkah s pištolo je Anuša Kovačič z boljšim prvim nastopom s 367 krogi tekmovanje končala na 29. mestu. Pri mladincih s pištolo je bil prvi dan tekmovanja naš najboljši strelec Sašo Stojak na 42. mestu s 558 krogi.

2. dan
Drugi dan tekmovanja so na strelsko linijo prvič stopili člani s pištolo. Z rezultatom 569 krogov je bil naš najboljši strelec Blaž Kunšek z osvojenim 41. mestom. Sašo Stojak, mladinec s pištolo, je v drugo izboljšal svoj nastop in z rezultatom 563 krogov končal na 31. mestu. Dve mesti za njim pa se je uvrstil Jože Čeper z dobrim rezultatom 562 krogov. Kriterij za nastop na EP je tudi v drugo potrdila mladinka s puško Urška Kuharič in s 410,5 krogi osvojila 26. mesto ter med vsemi strelci slovenske reprezentance s 13. in 26. mestom dosegla prvo in tretjo najboljšo uvrstitev, kar je izjemen uspeh za mlado ormoško strelko, ki je v reprezentanci debitirala šele pred 14 dnevi na 20. mednarodnem tekmovanju v Rušah. V drugem nastopu pa kriterija žal ni uspelo doseči Klavdiji Jerovšek, ki je s slabšim drugim nastopom s 404,8 krogi osvojila 62. mesto, naša tretja mladinka Petra Vernik je v drugo nastopila bistveno bolje in s 408,4 krogi osvojila 43. mesto.

3.dan
V drugem nastopu je bil med člani s pištolo naš najboljši, na 37. mestu, Kevin Venta z rezultatom 572 krogov. Dobro med člani s puško znova nastopil Željko Moičević in tudi v drugo izpolnil kriterij za nastop na EP in s 623,6 krogi izboljšal svojo uvrstitev ter osvojil 25. mesto. Le mesto slabše se je uvrstila Majda Raušl pri članicah s pištolo in s 377 krogi bistveno popravila vtis slabšega prvega nastopa.

Povzetek:
Najvišjo uvrstitev je v slovenski reprezentanci s 13. mestom dosegla mladinka Urška Kuharič, druga najboljša je bila z 21. mestom Petra Dobravec, tretji naj rezultat v reprezentanci pa je dosegel Željko Moičević s 25. mestom. Z uvrstitvijo med najboljših 30 se lahko pohvalita še Majda Raušl in Klavdija Jerovšek na 26. mestu, Urška Kuharič s svojim drugim nastopom prav tako na 26. mestu ter Željko Moičević s prvim nastopom na 30. mestu. Tik za najboljšo trideseterico se je uvrstil Sašo Stojak in v svojem drugem nastopu osvojil 31. mesto, 33. Jože Čeper.

Odločitev o potnikih na EP z zračnim orožjem Moskva 2014 bo padla v začetku novega tedna, ko bo vodja reprezentance Andreja Vlah ovrednotila vse nastope svojih reprezentantov in pripravila predlog udeležbe.

Naslednji reprezentančni zbor bo 15. februarja, ko se bosta na tradicionalnem 40. srečanju državnih reprezentanc v Zagrebu pomerili slovenska in hrvaška izbrana vrsta.

Avtor: Strelska zveza Slovenije – Anže Zore

Urška Kuharič (druga iz leve) strelka ormoškega Kovinarja je blestela v Nemčiji in si priborila pot na EP v Moskvi.

Urška Kuharič (druga iz leve) strelka ormoškega Kovinarja je blestela v Nemčiji in si priborila pot na EP v Moskvi.