PETEK 24. 1. 2014
Ob 7:25 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, kjer je voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v pešca. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 9:37 uri smo na glavni cesti v naselju Cvetkovci obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo pri čemer je voznik zapeljal s ceste in trčil v obcestno drsno ograjo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 10:15 uri smo na glavni cesti izven naselja Pušenci obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik tovornega avtomobila zaradi spolzkega vozišča zapeljal z vozišča v jarek. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11:20 uri smo izven naselja Godeninci obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, da katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15:05 uri smo bili obveščeni o podrtem drevesu na cesto v Ormožu ki vodi v smeri R Hrvaške. Obveščeno cestno podjetje Ptuj, katero je poskrbelo za odstranitev le tega.

Ob 18:00 uri je patrulja tukajšnje policijske postaje na lokalni cesti v naselju Godeninci naletela na podrto drevo na cesti. Podrto drevo so z vozišča odstranili gasilci.

Ob 21:12 uri smo bili obveščeni o podrtem drevesu na glavno cesto v Loperšicah, ki vodi v smeri Središča ob Dravi. Obveščeno cestno podjetje Ptuj, katero je poskrbelo za odstranitev le tega.
SOBOTA 25. 1. 2014

Ob 7:57 smo posredovali v Lahoncih, kjer se je zaradi snega podrlo drevo in padlo na osebni avtomobil ter ga poškodovalo.

Ob 10:43 smo šli v Veliko Nedeljo, kjer je na parkiranem vozilu manjkalo steklo na zadnji luči.

Ob 11:00 smo iz Zdravstvenega doma Ormož bili obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč moški, kateri je padel in se poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da je poškodovani padel, ko se je sprehajal po mestu in mu je na poledeneli podlagi spodrsnilo.

Ob 17:15 uri smo opravili intervencijo v okolici Ormoža, kjer bi naj prišlo do spora med partnerjema. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški napadel svojo partnerko. Med zbiranjem obvestil so bili ugotovljeni znaki kaznivega dejanja Nasilja v družini. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o kazenskem postopku. Po vseh zbranih obvestilih bo priveden k preiskovalnemu sodniku na Ptuju.

Ob 20:24 uri smo na glavni cesti izven naselja Hajndl, obravnavali dogodek in sicer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

NEDELJA 26. 1. 2014

Ob 19.38 so bili mlajšemu moškemu v okolici Ormoža zaseženi posušeni delci rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Posušeni delci rastline bodo poslani na analizo.


PONEDELJEK 27. 1. 2014

Ob 07.35 uri smo opravili ogled nanadne smrti v okolici Ormoža. O zbranih ugotovitvah bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podano poročilo.

Ob 16.00 uri smo v naselju Hum pri Ormožu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 17.25 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed gostinskih lokalov na v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je med gosti prišlo do fizičnega obračunavanja, kjer so bili podani tudi elementi kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bomo zoper kršitelja podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno tožilstvo.

Ob 21.15 uri smo v naselju Strjanci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.
PRIPRAVILI:
Mitja Novak, policist I
Franc Lesja, policist I
in Edvard Cvetko, komandir