Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 30. 10. 2017 do 7. ure dne 2. 11. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 30. 10. 2017

Ob 8:45 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo lI. Kategorije oziroma s pobegom, katera se je zgodila v mestu Ormož, v krožišču Kolodvorske in Ljutomerske ceste v bližini ormoške avtobusne postaje. Na označenem prehodu za pešce je neznani voznik starejših let s kapo na glavi, z neznanim osebnim avtomobilom trčil v pešca, kateri je pravilno prečkal vozišče. Po trčenju v pešca je neznani voznik s kraja prometne nesreče odpeljal, ne da bi nudil podatke udeležencu oz. poklical policijo. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče, policisti vse morebitne očividce naprošamo, da se oglasijo na Policijski postaji Ormož ali pokličejo na telefonsko številko 113. Prav tako pozivamo povzročitelja prometne nesreče, da se naj oglasi na Policijski postaji Ormož, da se razjasnijo okoliščine prometne nesreče.

Ob 15:07 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, na Vrazovi ulici v Ormožu. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročiteljici so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 16:32 uri so bili policisti obveščeni o poškodbi osebnega vozila na bencinskem servisu OMV na Hardeku. Predmetno zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 17:57 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, na lokalni cesti, v naselju Lačaves. Voznik osebnega avtomobil je trčil v srno, ter si poškodoval vozilo.

Ob 21:28 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – prometni dogodek na glavni cesti, v naselju Obrež, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v neznanega psa, ter si poškodoval vozilo.

TOREK 31. 10. 2017

Ob 00:20 uri so policisti opravili ogled kraja prometnega dogodka na lokalni cesti v naselju Mala vas pri Ormožu. Na kraju ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.
Ob 07:55 uri so policisti na obvestilo krajana intervenirali v Cvetkovcih, kjer so krajani opazili sumljivo osebo. Ugotovili smo, da gre za državljana Slovenije z bivališčem v Ljubljani, ki je bil na obisku.

Ob 12:57 uri so policiste obvestil iz Zdravstvenega doma, da je k njim bil pripeljan otrok, ki naj bi ga ugriznil pes. Z zbiranjem obvestil, nam je uspelo pridobiti informacije, da je do otroka, ko se je ta z materjo nahajal na javnem kraju, pritekel manjši pes, ki ga je s tačko opraskal nad ustnico. Z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo in bodo zoper lastnika psa ustrezno ukrepali.

Ob 14:00 uri so policisti na Bregu pri Središču ob Dravi opravili ogled kraja požara, v katerem je bila ena oseba lahko telesno poškodovana, ko je v kuhinji zagorela kuhinjska napa ob pripravi hrane. Požar so pogasili lokalni gasilci. Sledi poročilo na Okrožno državno Tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:20 uri so bili policisti obveščeni o požaru osebnega vozila v Velikem Brebrovniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je med vožnjo pričelo kaditi izpod pokrova motorja, nakar je voznica ustavila in izstopila iz vozila. Ogenj se je nato razširil na vso vozilo, katerega deli ognja so zajeli v celoti. Požar so pogasili lokalni gasilci. Sledi poročilo na Okrožno državno Tožilstvo na Ptuju.

Ob 17:29 uri so policisti v Loperšicah obravnavali prometni dogodek, voznica osebnega avtomobila je trčila v srno, in si poškodovala vozilo.

Ob 18:05 uri so bili policisti obveščeni o požaru na kmetijskem traktorju v Vodrancih. Do požara je prišlo na električni napeljavi traktorja. Požar so pogasili gasilci PGD Miklavž pri Ormožu in PGD Vitan – Kog. O ugotovitvah bodo policisti obveščali Državno tožilstvo na Ptuju.

SREDA 1. 11. 2017

Ob10:00 uri so policisti na policijski postaji sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja »Ogrožanja varnosti«. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Ob 17:00 uri so bili policisti obveščeni o povoženju divjadi na relaciji Pavlovci – Krčevina. Policisti so opravili ogled prometnega dogodka.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 2. 11. 2017:
– v dopoldanskem času bodo policisti izvajali asistenco mobilnemu radarju na postajnem območju.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvrad Cvetko, komandir