V torek smo praznovali Dan Evrope. Gre za enega od simbolov Evropske unije, ki ga je Svet Evropske unije sprejel leta 1986. V Ormožu je praznovanje potekalo pred grajsko pristavo, kjer so mladi pripravili stojnice na katerih so predstavili znamenitosti nekaterih evropskih držav in bogat kulturni program. Utrinke s prireditve prinaša prvi prispevek.

Nato se odpravljamo med gasilce. Ormoški gasilci imajo novo gasilsko vozilo za tehnično reševanje. Obiskali smo jih na eni izmed vaj.

V Vzgojno izobraževalnem zavodu VRTEC Ormož so tudi letos gostili kolesarčke. Gre za projekt, ki malčkom prinese kar nekaj znanja iz prometne varnosti, zaupali nam bodo, kaj vse so se naučili.
Še samo v petek (jutri) si bo v jedilnici OŠ ORMOŽ možno ogledati interaktivno fotografsko razstavo »Skodelica kave«, ki prinaša nekaj zanimivih pozitivnih razmišljanj, ki se v današnjem času zdijo več kot dobrodošla…
V okviru projekta Evropske prostovoljne službe – ali kot rečemo krajše: v okviru projekta IVS- se že nekaj časa v Ormožu nahajata Amila Hodžič in Emrah Kazaz iz Bosne in Hercegovine. Minuli petek sta v prostorih Mladinskega centra pripravila Bosanski večer.
Minula nedelja je potekala v znamenju svete birme. Prispevek prinaša nekaj utrinkov z dogodka. Birma bo v Ormožu tudi prihodnje leto, ko v župniji pričakujejo škofa Franca Rodeta.

Sledi pa še športni del oddaje: Obiskali smo rokometno tekmo kjer sta se v sosedskem derbiju pomerili ekipi Drave in Jeruzalema. Med nogometnimi dogodki pa je naša kamera bilo prisotna na tekmo med Ormožem in Leskovcem.

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri, v nedeljo pa ne prezrite tudi oddaje UTRIP ORMOŽA iz ARHIVA, z dne 29.maj 2001.
Ponovitve oddaje UTRIP ORMOŽA, 11.maj 2017 so:
petek ob 10. in 16.uri
sobota ob 18.uri
nedelja ob 11. in 18.uri