Vrtec Miklavž je letos že tretjič organiziral “Tabor malih planincev”, ki je potekal minuli petek in soboto. Deževno vreme je seveda bilo velika ovira; a dobre volje mladim tabornikom ni manjkalo:

Pohodništvo je v vrtcih celoletna aktivnost, ki se v vrtcu Miklavž pri Ormožu izvaja kot obogatitvena interesna dejavnost, pravi Marija Fištravec Strnad, izvajalka pohodništva in vodja enote vrtca Miklavž pri Ormožu. Kljub temu, da je tabornikom nagajalo muhasto vreme, so izvedli veliko aktivnosti iz programa “Ciciban planinec”.
Tabora se je udeležilo 25 otrok, poleg otrok iz Miklavža so se tabora udeležili tudi otroci iz vrtcev Ormož, Velika Nedelja ter učenci OŠ Miklavž in podružnica Kog.
Že prvi dan, v petek so se odpravili na pohod do Kajžarja, sicer pa je petkovo večerno druženje bilo še posebno doživetje ob glasbi frajtonaric in ob peki hrenovk, da ne govorimo o skupnem iskanju duhca, ki so ga iskali s pomočjo vodnikov Planinskega društva, ki so v ta namen s seboj imeli prave planinske svetilke.
Kot se za tabornike spodobi so imeli v načrtu prespati v šotorih, ampak zaradi slabega vremena to ni šlo; tako da so prespali kar v prostorih vrtca. V soboto zjutraj pa se potem s planincem odpravili na pohod po Ormoški planinski poti z Gomile do Gasilskega doma v Trnovcih, kjer jih je počakal avtobus in jih pripeljal nazaj do vrtca. Sicer pa so otroci v času trajanja tabora imeli še veliko časa za družabne igre po želji, vmes pa so spoznavali vremenske pojave, se poskušali v plezanju po plezalni steni, se seznanjali z orientacijo, planinsko opremo; vsekakor pa je bilo glavno naučiti se socialne prilagodljivosti in uživanja v naravi.

Na koncu tabora so vsi udeležnci dobili medalije za spomin, pa najbrž tudi za vzpodbudo, da se bodo naslednjega tabora tudi udeležili. Ta bo v sodelovanju z ormoškim planinskim društvo zagotovo potekal tudi prihodnje leto.