Svetniški klub Civilnega gibanja za etično in osveščeno občino Ormož Sonce Prlekije in Liste za razvoj občine Ormož, kar pomeni Stanko Podgorelec, Vili Trofenik in mag. Boštjan Štefančič so v petek sklicali tiskovno konferenco, kjer so predstavili svoja stališča so predloga rebalansa proračuna občine Ormož in do ostalih aktualnih dogajanj v občini, boste videli v prvem prispevku.
Že na tiskovni konferenci je Vili Trofenik je napovedal, da bo na 23. seji občinskega sveta k rebalansu predlagal štiri amandmaje ter amandma k predlogu spremembe kadrovskega načrta skupne občinske uprave za leto 2013 in 2014, in tako se je tudi zgodilo. Rebalans proračuna je sicer tudi bila najpomembnejša točka na seji v ponedeljek, ( posnetek seje si boste lahko ogledal v dveh delih, in sicer to in prihodnjo nedeljo ob 10.30)
Minulo soboto je v Ormožu potekalo 29.srečanje upokojencev Medobčinske zveze Društev upokojencev Ormož. Od osmih društev v Zvezi je vsako leto za organizacijo zadolženo eno društvo. Letos so bili to ormoški upokojenci.
Kot boste slišali v prispevku, upokojencem v Medobčinski zvezi DU Ormož aktivnosti ne zmanjka. Tako je DU ORMOŽ v sodelovanju z Avtomoto društvom Ormož, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Avtošolama Prednost in Prah organiziralo tudi obnovitveni tečaj iz cestnoprometnih predpisov. Letošnje leto je tečaj potekal že drugič.
Ormoško ribiško društvo letos praznuje 60 let obstoja. Jubilej so proslavili minulo soboto, ko so najzaslužnejšim ribičem podelili tudi priznanja, pa tudi pokale “ribičem dneva” oziroma tistim, ki so se na dan slovesnosti udeležili tekmovanja v ribolovu.
Člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ormož pa so v sodelovanju z Ribiško družino Ormož minulo soboto na pročelju ribiškega doma odkrili spominsko ploščo v spomin na čas, ko so leta 1990 in 1991 pripadniki Teritorialne obrambe občine Ormož uporabljali ribiški dom, kot svoje domovanje.

V nedeljo je v ORMOŽU potekal DRUGI kolesarski Bio – maraton, ki se je odvijal po poteh občin Ormož, Tomaž, Središče ob Dravi, Ljutomer. Letošnjega si bomo zapomnili po deževnem vremenu, a kljub temu po dobrem odzivu kolesarjev.
Pred pregledom športnih dogodkov pa se odpravljamo k malim planincem v vrtcu Miklavž pri Ormožu, ki so minuli petek in soboto imeli že 3.tabor. Deževno vreme je seveda bilo velika ovira; a dobre volje mladim tabornikom ni manjkalo.

Tudi v današnji oddaji pripravljamo pester pregled dogodkov, naj izpostavimo 20-letnico Kluba malega nogometa Sveti Tomaž, pa KROS, ki so ga imeli otroci v ormoškem vrtcu; pa seveda o članih Kluba Borilnih veščin Ormož, ki so se z Italije znova vrnili s tremi medalijami…..

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo okrog 14.00 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.

VABLJENI K OGLEDU ODDAJE!