Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure 22. 7. 2013 do 7:00 ure 23. 7. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 22. 7. 2013:

Ob 14.53 uri so bili s strani delavke Deželne banke v Ormožu obveščeni o sumu ponarejenega bankovca za 50 eur. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

Ob 16.49 uri so v naselju Bresnica obravnavali kaznivo dejanje tatvine in sicer je neznani storilec iz vrtne lope ukradel vrtno kosilnico, mulčer in kardan. Lastnika je oškodoval za 1200 eur. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Ob 19.11 uri so v Ormožu na parkirnem prostoru trgovine Spar obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Opravljen je bil ogled ter sledi ustrezen ukrep.

Ob 23.27 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju uboju v naselju Hermanci. Ogled kraja dejanja so prevzeli delavci Sektorja kriminalistične policije PU Maribor.
(V Hermancih pri Ormožu je namreč 24-letni mladenič s škarjami zabodel svojega 35-letnega očima v predel srca. Ta je na kraju umrl. Osumljenca so prijeli policisti.
Pastorek in očim naj bi se sprla okrog 23.05 ure zaradi loputanja z vrati
nato sta se še stepla. Med prerivanjem je 24-letni pastorek pastorek z mize pograbil škarje in z njimi v predel srca večkrat zabodel očima.
Na kraj dogodka so napoteni kriminalisti PU-ja Maribor, ki opravljajo ogled. Vodi ga preiskovalna sodnica s Ptuja. Ogleda se je udeležil tudi dežurni državni tožilec.
Osumljenca pred tem dejanjem policija ni nikoli obravnavala. Kriminalisti ga bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Uboja po 115/I. členu Kazenskega zakonika, za kar je zagrožena kazen zapora od petih do petnajstih let.

Naj spomnimo: To je drugi uboj, ki se je v juliju zgodil v naših krajih. V začetku julija je do uboja prišlo v Trnovcih, kjer je 32-letni moški z nožem zabodel svojega 55-letnega tasta, ki je zaradi povzročenih poškodb umrl).
(Dodano iz uredništva KTV ORMOŽ)

TOREK 23.7.2013:

Ob 06.11 uri smo opravili ogled kraja kaznivega dejanja tatvine in sicer je neznani storilec iz parkiranega delovnega stroja okradel gorivo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Napoved aktivnosti za torek dne 23. 7. 2013:

Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, poudarek bo predvsem na kontroli psihofizičnega stanja voznikov.

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšepktor II