Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 9. 5. 2013 do 7:00 ure dne 13. 5. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 10. 5. 2013

Ob 07.50 uri so bili obveščeni o grožnjah med sosedoma iz območja Podgorcev. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za nagajanje enega soseda drugemu. Naznanitelj seznanjen, da zadevo lahko rešuje na zasebno tožbo.

Ob 08.40 uri so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi na obvoznici v Ormožu.

Ob 13:15 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Kršitelju smo na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 00.29 uri so v Grabah imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Ob pravilno opravljenem preizkusu je bilo ugotovljeno, da je preizkus pokazal 0.56 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker gre za voznika začetnika bomo zoper voznika bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

SOBOTA 11. 5. 2013

Ob 11.18 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v naselju Strjanci. Na kraju smo ugotovili, da ne gre za kršitev ampak za civilno pravno zadevo, kateri česar je bil naznanitelj je bil napoten na civilno tožbo.

NEDELJA 12. 5. 2013

Ob 16.30 so v Podgorcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v zajca in si poškodoval vozilo.

Ob 17.02 so v Sodincih vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola.
Ob pravilno opravljenem preizkusu je bilo ugotovljeno, da je preizkus pokazal kar 1.63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano pristojnemu sodišču.

Ob 05.00 uri so v Žerovincih obravnavali dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil zajca in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 13. 5. 2013:

– ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z
laserskim merilnikom hitrosti.

Prav tako vas policisti obveščajo o humanitarni akciji, v kateri sodelujemo vojaki, policisti in gasilci. V času med 1. in 18. majem 2013 bomo v okviru Anine zvezdice zbirali hrano za družine z manj priložnostmi.
K sodelovanju vabimo tudi vse občane, ki želijo pomagati tako da lahko hrano z daljšim rokom uporabe, npr. paštete in drugo konzervirano hrano, moko, sladkor, olje, kis, testenine, riž, trajno mleko, marmelade, namaze, omake, sladkarije, kosmiče, kakav, čaj, kavo, sol in druge začimbe, sokove idr., prinesejo na PP Ormož.
Zbrano hrano bodo policisti nato predali organizaciji Anina zvezdica, ki bo poskrbela za pripravo in distribucijo paketov tistim družinam in posameznikom, ki najbolj potrebujejo tovrstno pomoč.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II