ROKOMET, NLB Leasing liga, 21. krog:

Preveč napak in smola z vratnicami

Sevnica – Jeruzalem 25 : 22 (16 : 12)

Jeruzalem: Balent (4 obrambe), Škalički (5 obramb); Kavčič, Radujković 5, Gregorc, Topolovec, Grizolt 1, Ozmec, Čudič 6 (1), Levak, Veselko 1, Petrovič 2, Rajšp, Kolmančič 5, Kocbek 2. Trener: Saša Prapotnik

Sedemmetrovke: Sevnica 5/4; Jeruzalem 1/1.

Izključitve: Sevnica 4; Jeruzalem 6 minut.

Čeprav so skozi celotno tekmo vodili Sevničani, največ za šest v 28. minuti (16 : 10), bi končen izid lahko bil tudi v prid Ormožanov. Ti so zaigrali brez poškodovanega Danijela Mesarića in Davida Bogadija. Odsotnost Mesarića se je predvsem poznala v napadu, pogrešali smo Bogadijevo agresivnost v obrambi. Vinarji so premlečno pričeli tekmo v obrambi in Sevnica, ki se bori za obstanek v ligi je brez težav zadevala mrežo Tomislava Balenta. Vratar Jeruzalema je do odmora zbral le tri obrambe, od tega sta se dve zaustavljeni žogi odbili natačno v roke Sevničanov, ki so potem takoj zatresli mrežo Ormožanov. Po zgrešenem protinapadu Siniše Radujkovića ter zicerju s črte Gregorja Grizolta sta takoj sledili kazni iz protinapadov in Sevnica je povedla z že omenjenimi šestimi zadetki prednosti. Sledilo je devet najboljših minut Jeruzalema na tekmi, kar pa je bilo premalo, da bi se ujel nasprotnik, ki od 28. do 37. minute ni zatresel ormoškega gola. S serijo štirih zaporednih golov so se gostje približali na -2 (16 : 14) in ko je kazalo, da bodo Vinarji ujeli nasprotnika so sledile nove napake. V štirih primerih je Sevnico rešil tudi okvir vrat. Ob tem trener Saša Prapotnik ni imel dovolj razpoloženih igralcev v ekipi. Le tu in tam je zablestel kakšen igralec. Prva obramba gostujočega vratarja v 2. polčasu je sledila šele v 45. minuti, ko se je Sevnica znova oddaljila na pet zadetkov prednosti (21 : 16). S tremi zaporednimi goli Mihe Kolmančiča je v 52. minuti (23 : 21) znova zatlelo upanje po uspehu gostov, ampak do konca tekme se je mreža Sevnice zatresla le enkrat in točke, mogoče celo vredne obstanka v ligi, so zasluženo ostale doma. V 22. krogu, ki bo na sporedu v soboto 28. 3. ob 19.00 uri, na Hardek prihaja Maribor.

IZJAVA:

Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Za uspeh v Sevnici smo naredili preveč napak. V 1. polčasu v obrambi, v 2. polčasu v napadu. Nikakor nam ni uspelo svoje igre povezati v eno celoto, kjer bi delovala hkrati napad in obramba. Škoda, saj je domačin bil premagljiv. Sevnici čestitam na zmagi, katere so si bolj želeli. Pred nami je zdaj tekma z Mariborom, ki na Hardek prihaja v vlogi absolutnega favorita. Naša želja je, da s srčno in borbeno igro namučimo nasprotnika ter zadovoljimo naše navijače.

ROKOMET, 1. B SRL, 20. krog:

Zadnjih pet minut usodnih za Veliko Nedeljo
Grosuplje – V. Nedelja Carrera Optyl 32 : 29 (12 : 16)

V. Nedelja CO: Preac, Dogša; Zorec, Bombek 3, Mavrič, Bezjak 2, Hanželič, Štefičar 10 (7), Kneževič, Lorenčič 1, Vukan 4, Šerod 8, Hojžar, Marin 1. Trener: Tomi Matjašič
Štirinajsti poraz Velike Nedelje na zadnjih petnajstih tekmah. Znova odličen prvi (12 : 16) in slab drugi polčas (20 : 13). V 15. minuti vodstvo gostov z 11 : 6, v 26. minuti z 15 : 10. Odličen v 1. polčasu Kristijan Štefičar z osmimi doseženimi zadetki. Grosuplju je uspelo najprej izenačiti v 40. minuti (20 : 20), povesti pa v 44. minuti (23 : 22). V 52. minuti je Tadej Vukan svojo ekipo popeljal do zadnjega vodstva (26 : 27), zdanjič pa je izid bil izenačen v 55. minuti (28 : 28). Zadnjih pet minut je bilo usodnih za goste, saj je domačim uspelo s tremi zaporednimi zadetki povesti 31 : 28 in tekma je bil zaključena. V 21. krogu v petek 27. 3. gostuje zasedba Črnomlja, ki je premagljiv nasprotnik.
MLAJŠE SELEKCIJE:
Zmagi za kadete in mlajše dečke B
KADETI (letniki 1998):
Jeruzalem – Šmartno 39 : 27 (21 : 12)
Jeruzalem:
K. Caf, G. Fekonja, M. Šutalo; T. Hebar 7 (4), N. Zidarič 3, Žižek Cvetko 1, N. Ulaga 3 (1), Šoštarič 3, Ciglar 1, Kavčič 3, D. Ozmec 6, T. Kosi 3 (1), G. Horvat 5, R. Koderman 2, M. Niedorfer 2.
Pričakovana zmaga Jeruzalema proti Šmartnemu. Priložnost za igro so tokrat dobili vsi igralci; vratarji pa so si razdelili minutažo 3 x 20 minut. 18 zaporedno zmago je skazila poškodba Tilena Kosija v 12. minuti, katera ga bo iz igrišč oddaljila vsaj za nekaj časa.

Mlajši dečki B (letniki 2003):
Še eno presenečenje Združenih
V. Nedelja CO & Jeruzalem O. – Gorenje Velenje 16 : 13 (9 : 4)
V. Nedelja CO & Jeruzalem O.:
I. Mesarec; Notersberg 1, A. Kosi 9 (3), D. Šošter 3, M. Kocbek, T. Ozmec 1, S. Trstenjak 2, Ž. Medved, V. Kovačec.

ROKOMET, mlajše selekcije:
Mlajši dečki A (letniki 2002 in mlajši):
Peta od šestih točk osvojena v polfinalu DP
Brežice – Jeruzalem&V. Nedelja CO 18 : 18 (6 : 8)
Jeruzalem&V. Nedelja CO:
A. Zemljič; G. Cvetko 5 (1), J. Lukman 2 (1), A. Kosi, B. Fergola 1, D. Škrinjar, M. Voršič 3, R. Rubin 2, Ž. Herga, E. Kovačec 5.
Prvi del polfinalne skupine D so Združeni po treh tekmah končali s petimi od šestih možnih točk, kar je lep dosežek, ki daje upanje v visoko uvrstitev tudi v letošnjem državnem prvenstvu. V Brežicah je ekipa remizirala po slabšem 2. polčasu, kjer se je poznala odsotnost na treningih v tem tednu zaradi bolezni. Pred ekipo so še tri tekme v polfinalu, nato pa turnir za končno uvrstitev.

Štirje Ormožani na reprezentančnih akcijah slovenske in hrvaške kadetske vrste
Jure Kocbek (1996) in Matic Topolovec (1997) se bosta v ponedeljek 23. 3. udeležila reprezentančne akcije letnikov 1996. Ekipa bo s pričetkom ob 18.30 uri zaigrala v Radovljici proti domačemu 2. ligašu.
Na klubski naslov sta prispeli še dve vabili iz hrvaške rokometne zveze (HRS). V hrvaško reprezentanco letnika 1996 je vpoklican Bruno Levak, v hrvaško reprezentanco letnika 1998 pa Marin Šutalo. Levaka čaka z reprezentanco nastop na mednarodnem turnirju v Bugojnem v BiHu. Jure Kocbek (23 nastopov, 85 zadetkov v NLB Leasing ligi) je igralec letnika 1996 z eno največjih minutaž in drugi strelec za Blažem Jancom v elitnem rokometnem razredu.

Matic Topolovec bo danes v Radovljici imel priložnost za dokazovanje v reprezentančnem dresu.

Matic Topolovec bo danes v Radovljici imel priložnost za dokazovanje v reprezentančnem dresu.