NOGOMET, NK ORMOŽ, 20 obletnica:

Želje predsednika posegajo po drugi ligi

Nogometni klub Ormož letos praznuje 20 letnico obstoja. Jubilej so obeležili s svečano akademijo in spektakularnim koncertom skupine Pika Poka, Klape Masline in Vlada Kalembera. Svečana akademija je potekala v Beli dvorani grajske pristave in bila odlična priložnost za obujanje spominov na prehojeno pot, kjer so se tkala prijateljstva in poznanstva, ki trajajo še danes. Zbrane je najprej pozdravil predsednik NK Ormož Zlatko Klemenčič, ki je med drugim povedal, da v prihodnosti ni želja le tretja slovenska nogometna liga, ampak še liga višje. Med gosti je bil tudi župan občine Ormož Alojz Sok, ki se trudi ormoškim nogometašem stati ob strani. Župan je pohvalil delo kluba z mladimi, ki preko športnega udejstvovanja porabijo prosti čas namesto kje drugje na športnih igriščih. Pohvalil je tudi sodelovanje v zadnjih letih med občino Ormož ter klubom in obljubil, da se bo gradnja slačilnic in tribun pričela takoj, ko bodo zato zagotovljena sredstva.

Sedanji predsednik Zlatko Klemenčič (levo) in bivši predsednik Tone Luskovič (desno).

Sedanji predsednik Zlatko Klemenčič (levo) in bivši predsednik Tone Luskovič (desno). Foto: HOST

Zgodovina nogometa v Ormožu po skromnih pisnih virih sega v leto 1927, prva nogometna tekma v Ormožu pa je bila odigrana leta 1933. Več iz zgodovine kluba je povedal velik ljubitelj nogometa, svoj čas tudi predsednik NK Ormož, ljubiteljski zgodovinar in predsednik Zgodovinskega društva Ormož Tone Luskovič. Svojevrstna atrakcija na svečani akademiji je bil film iz dvajsetletne zgodovine ormoškega nogometa. Marsikoga danes več ni med nami zato so prisotni film pozdravili z velikim aplavzom. Filmček je pripravil Vule Nikolić. Dogajanja na svečani akademiji je popestrila mlada harfistka Tajda Špes, ki se harfe uči pod mentorstvom docentke Tine Žerdin iz Zasebne glasbene šole v samostanu Svetega Petra in Pavla na Ptuju.

Svečana akademija je potekala v prostorih Bele dvorane v grajski pristavi.

Svečana akademija je potekala v prostorih Bele dvorane v grajski pristavi. Foto: HOST

Na zaključku svečane akademije je sledila podelitev priznanj. Za razvoj nogometa v Ormožu je namreč zaslužnih več ljudi, ki si ob jubileju zaslužijo skromno pozornost v obliki priznanj. Podelila sta jih tajnik NK Ormož Franci Trstenjak in predsednik NK Zlatko Klemenčič. Priznanja so za 20 letno delo v klubu, za vodenje, za pomoč pri organizaciji nogometa in vsestransko razvajanje prejeli: Stanko Podgorelec, Bojan Novak, Vule Nikolić, Franci Trstenjak, Tone Luskovič in Zlatko Klemenčič.

Danilo Levačič (levo) predstavnik MNZ Ptuj in NZS je podelil priznanje predsedniku NK Ormož Carrera Optyl.

Danilo Levačič (levo) predstavnik MNZ Ptuj in NZS je podelil priznanje predsedniku NK Ormož Carrera Optyl. Foto: HOST

Podelili so tudi 24 zahval za prizadevno delo v klubu, prejeli so jih: Jožef Podplatnik, Davorin Lesjak, Boris Miličković, Nenad Kardum, Drago Posavec, Darko Lah, Rudi Habjanič, Aleš Jurčec, Smiljan Cener, Robert Jaušovec, KP Ormož, P&F Jeruzalem Ormož, Zavarovalnica MB, Podjetje Fiposor, Carrera Optyl, Občina Ormož, Mirko Ozmec, Albin Fras, Jani Hajdari, Stanko Ivanuša, Jože Magdič, Tadej Kolarič, Stanko Tomažič, Srečko Prejac in Anica Prejac.