Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 20. 2. 2015 do 7. ure dne 23. 2. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 20. 2. 2015

Ob 16:36 smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja nasilja v družini v kraju Koračice. Na kraju smo ugotovili, da obstaja sum storitve kaznivega dejanja nasilja, zaradi česar smo zoper osumljenca odredili pridržanje, nadalje smo mu izrekli prepoved približevanja ženi in na sodišče poslali kazensko ovadbo.

Ob 21:01 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Strjanci, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v kovinsko ograjo mostu zaradi nepravilne strani vožnje neznanega voznika kolesa z motorjem. Za neznanim voznikom kolesa z motorjem še poizvedujemo.

Ob 00:45 smo ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedene kršitve mu je bilo vozilo zaseženo in bo zoper njega podan predlog sodniku za prekrške. Nadalje smo v istem postopku vozniku in sopotnici zasegli neznano belo praškasto snov in posušene rastlinske delce. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo so bili zaseženi predmeti poslani na preliminarno testiranje in glede na rezultate bo sledil ustrezen ukrep.

Ob 01:50 smo na podlagi sprejetega Zapisnika evidentirali kaznivo dejanje Omogočanje uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu. V tej zvezi nadaljujemo z zbiranjem obvestil in dokazov, ter bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

SOBOTA 21. 2. 2015

Ob 10:53 smo bili obveščeni o tatvini denarja v eni izmed ormoških javnih ustanov. Patrulja ob prihodu na kraj skupaj z zaposlenimi ni mogla ugotoviti ali gre za tatvino, ali pa je oškodovanec denar kam založil. Zadeva je bila zaključena s točko v poročilu patrulje.

Ob 13:37 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, na lokalni cesti v naselju Vičanci, trčenje v srno. Voznici osebnega avtomobila je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja. Za odstranitev srne pa je bil obveščen RCO.

Ob 20:40 smo na glavni cesti pred naseljem Loperšice obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca. Vozniku je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja.

Ob 22:32 smo v naselju Mihovci zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je imel 0.64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormož.

NEDELJA 22. 2. 2015

Ob 8:11 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru med sosedoma zemljišč v Podgorcih. Enemu od udeležencev je bil izdan plačilni nalog po določilih Zakona o prekrških zoper javni red in mir.

Ob 10:56 smo bili obveščeni o tatvini goriva na enem izmed ormoških bencinskih servisov. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec nenaklepno odpeljal s kraja, vendar se je kasneje vrnil in svoj dolg poravnal. Tako je bilo ugotovljeno, da ne gre za kaznivo dejanje.

Ob 21.29 smo v naselju Pavlovci zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega vozila. Ker se ni strinjal z rezultatom preizkusa mu je bil odrejen strokovni pregled. Ukrep bo sledil glede na rezultate strokovnega pregleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 23. 2. 2015:

– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti, ter poostreno nadzirali zimsko opremo vozil v cestnem prometu.

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir