Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 3. 2. 2017, do 7:00 ure dne 6. 2. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 3. 2. 2017

Ob 8:58 uri so policisti posredovali v Senešcih, kjer je prišlo do prepira in prerivanja med očetom in hčerjo. Zaradi kršitev določil zakona o javnem redu in miru je bil očetu izdan plačilni nalog.

Ob 0:25 uri so policisti na glavni cesti v Mihovcih ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.63 mg/l). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

SOBOTA 4. 2. 2017
Ob 11:58 uri je oškodovanka na policijski postaji Ormož prijavila poškodbo vinogradniške ograje v Vuzmetincih. Policisti so opravil ogled dogodka.

Ob 18:25 uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in s pobegom na parkirišču gostinskega lokala v Cvetkovcih. Po ogledu in zbranih obvestilih so policisti izsledili povzročiteljico prometne nesreče.

Ob 22:46 uri so policisti v Ormožu odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal vsebnost 1.22 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče v Ormožu.

Ob 01:00 uri so policisti na Hardeku odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal vsebnost 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče v Ormožu.

Ob 1:20 uri so policisti bili obveščeni, da v naselju Obrež na vozišču stoji osebni avtomobil, v katerem pa ni nikogar. Na kraju so policisti ugotovili, da je vozilo oviralo promet na glavni cesti v naselju Obrež. Policisti so izsledili lastnika in voznika, kateremu so zaradi oviranja izdali plačilni nalog.

NEDELJA 5. 2. 2017
Ob 16:14 uri je policijska patrulja na glavni cesti, v Cvetkovcih ustavila voznika tovornega vozila ZG reg. območja, kateri je prevažal tobak. Ker za tovor ni imel ustrezne dokumentacije so policisti obvestili delavce FURS, kateri so po prihodu na kraj prevzeli prekrškovni postopek.

Ob 21:28 uri so policisti bili obveščeni o poškodovanju zadnjega stekla na osebnem avtomobilu. Policisti so ob ogledu ugotovili, da je prišlo do poškodbe zaradi preobremenjenosti materiala.

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, policist I
in Edvard Cvetko, komandir