ROKOMET, NLB liga, 18. krog:
Ormožani brez Lige za prvaka
Jeruzalem – Dobova 17 : 19 (9 : 9)
Jeruzalem:
Balent (+13), Šutalo; Kavčič 1, Petrovič, Ocvirk, Čudič 1 (1), Ciglar, Žuran 5, Kocbek 1, Kosi 2 (1), Ozmec 2, T. Hebar, Mesarić 2, Rajšp 1, Cirar 2. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Jeruzalem 6/2; Dobova 2/2.
Izključitve: Jeruzalem 6; Dobova 16 minut.
Rdeča kartona: Hotko (14.), Koprivc (60.).
Igralec tekme: Luka Prezelj (Dobova).
Na Hardeku čudna tekma, ki jo je težko opisati tistim, ki niso bili prisotni. Ormožani so po lastni krivdi iz rok izpustili zmago in končali sanje o uvrstitvi v Ligo za prvaka. Domačini so odigrali solidno tekmo v obrambi, v napadu pa prava katastrofa. Met Jeruzalema 17/41 (41%). Vratarja Dobove Jure Blaževič (+2) in Luka Prezelj (+20) sta zbrala neverjetnih 22 obramb! Prezelj je v gol prispel v 18. minuti in takoj zbral pet obramb v nizu, od tega dve sedemmetrovki. Dobova je imela v prav vsakem napadu težave in le tri napade v 1. polčasu ni končala na uro. Res pa je, da so borbeni gostje bili večkrat uspešni prav v zadnjih trenutkih svojih napadov. Ekipi Jeruzalema ni preostalo drugega kot, da športno čestita Dobovi na zasluženi zmagi. Gostje so že v 1. polčasu v 14. minuti ostali brez levega krila Izidorja Hotka, ki si je po prekršku nad Juretom Kocbekom zaslužil rdeč karton. V 37. minuti se je pri Dobovi še huje poškodoval Tomaž Miklavčič (koleno), kateremu želimo čimprejšnje okrevanje in vrnitev na igrišče. Tako je trener Dobove Aleš Sirk praktično ostal le na enem nevarnem igralcu Luki Koprivcu. Žal tudi tega gostitelji niso znali zaustaviti kot bi bilo potrebno. V 2. polčasu je serijo odličnih obramb nadaljeval Prezelj, ki je branil praktično vse mete Ormožanov (69% uspešnost obramb). Četa trenerja Saše Prapotnika je zaigrala brez poškodovanega kapetana Bojana Čudiča, ki je v igro prispel le ob dveh sedemmetrovkah. V 1. polčasu se je poškodoval še drugi organizator ormoške igre Tilen Kosi, kar je vplivalo na ormoško igro v napadu. Napadi so bili povsem brez glave in repa. Gostujoča hobotnica je popolnoma zaustavila Roka Žurana, Jureta Kocbeka in Gala Cirarja. Ob tem je domača ekipa zapravila kar štiri sedemmetrovke (Kosi, Čudič, Kocbek, Ocvirk). Razočaranje po tekmi v taboru Jeruzalema je bilo veliko, saj si takšnega spodrsljaja pred lepo polno trdnjavo na Hardeku domačini niso smeli privoščiti. Upov Jeruzalema v uvrstitev v Ligo za prvaka je zdaj žal konec. V petek 10. 2. ob 19.00 uri bo na Hardeku sosedski derbi med Ormožani in Ptujčani.

Jeruzalem je v tekmi 18. kroga doživel neugoden poraz proti Dobovi (17 : 19).


IZJAVI:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Seveda smo zelo razočarani. Iz rok smo izpustili lepo priložnost za novi dve točki. Še drugi rezultati so nam šli na roko. Prihajali smo do izdelanih metov, a žal je realizacija pri zaključnih metov bila slaba. Treba bo popraviti realizacijo na prihodnjih tekmah in pričeti zbirati točke ter si čim hitreje priigrati obstanek v ligi.
Luka Prezelj (Dobova): Ne bi se želel izpostavljati izpred ekipe. Na račun soigralcev sem prišel do tako lepega števila obramb. Res je, da vedno pred tekmo pospremim posnetke tekem nasprotnega moštva in nič drugače ni bilo tudi pred tekmo z Jeruzalemom. Odigrali smo pravo moško, čvrsto tekmo in se zasluženo veselili zmage.
Uroš Krstič