Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 7. 7. 2017, do 7:00 ure dne 10. 7. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 7. 7. 2017
V noči na soboto smo ob 1:15 uri smo v naselju Središče ob Dravi prijeli štiri državljane Afganistana, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. Opravljen je bil skupen ogled s hrvaškimi varnostnimi organi, zatem so bili tujci ob tekom dopoldneva vrnjeni nazaj v R Hrvaško.

SOBOTA 8. 7. 2017
Ob 12:00 smo v Ormožu tujcu, kateri ni plačal globe zaradi prekrška CPP odvzeli dokumente, kater bo dobil nazaj, ko bo plačal globo.

Ob 14:40 in ob 21.30 uri sta policista na javni prireditvi na območju Ptuja, mlajšima moškima zasegla ročno zviti cigareti, za kateri je obstajal sum, da gre za prepovedane droge.

Ob 14:52 smo bili napoteni v Malo vas pri Ormožu, kjer je prišlo do spora med partnerjema. Obema smo izdali plačilna naloga zaradi kršitve Zakona o prekrških zoper javni red in mir.

Ob 00:11 uri smo intervenirali na območju naselja Drakšl, kjer bi naj prišlo do groženje med partnerjema. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za lažno naznanitev prekrška, saj je bilo ugotovljeno dejansko stanje na kraju, nasprotno od prijave dogodka. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 2:11 uri smo intervenirali na javni prireditvi na območju naselja Senešci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec z roko v predel obraza udaril drugo osebo ter odšel s kraja. Po vseh zbranih obvestilih in sprejemu predloga za pregon, bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 3:17 smo intervenirali na območju naselja Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je partner prišel pijan domov in pričel razgrajati, pri tem pa je zlomil steklo na oknu. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

NEDELJA 9. 7. 2017

Ob 10.43 smo v Sodincih obravnavali prometno nesrečo s pobegom, katera se je zgodila že 8.7.2017. Ugotovljeno je bilo, kdo je voznik, kateri je v prometni nesreči poškodoval ograjo prijaviteljice in s kraja odpeljal. Zoper voznika sledi hitri postopek.

Ob 04.57 uri je v Sp. Ključarovcih na lokalni cesti voznica osebnega avtomobila trčila v srno, katera je s kraja pobegnila, na vozilu pa je nastala materialna škoda. Izdali smo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 10. 7. 2017:
– ob rednem delu bodo policisti izvajali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih.

PRIPRAVILA:
Milan Plohl, policist I
in Edvard Cvetko, komandir