Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 15. 9. 2017, do 7:00 ure dne 18. 9. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK  15. 9. 2017

 

Ob 8.15 smo prejeli prijavo tatvine iz ene od trgovin v Ormožu.

 

Ob 11.40 smo bili obveščeni o požaru v kraju Dobrava. Zagorelo je v kurilnici stanovanjske hiše. Požar so pravočasno pogasili gasilci, nastala je materialna škoda.

 

Ob 19:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Spodnji Ključarovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

 

SOBOTA  16. 9. 2017

 

Ob 11:37 nas je voznik osebnega avtomobila obvestil, da mu je med vožnjo skozi gozd, na lokalni cesti Trnovci – Mezgovci, na vozilo padla veja in mu ga poškodovala.

 

Ob 13:07 nas je lastnik osebnega avtomobila obvestil, da mu je neznani voznik neznanega vozila, na enem od ormoških parkirišč poškodoval vozilo ter odpeljal s kraja ne da bi mu nudil podatke o sebi in vozilu.

 

Ob 18:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije izven naselja Vodranci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal izven vozišča, kjer je trčil v gospodarsko poslopje in ga tako poškodoval, da sta bila v notranjosti poškodovana dva bika, za katera pa je zaradi poškodb bil odrejen prisilni zakol. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l alkohola v organizmu). Povzročitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

 

NEDELJA  17. 9. 2017

 

Ob 9:36 smo bili obveščeni o podrtem drevesu čez LC Šardinje – Velika Nedelja.

 

Ob 11:24 smo bili obveščeni o spolzkem vozišču RC I/230 v Žerovincih.

 

Ob 06:15 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi na območju Sv. Tomaža. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 18. 9. 2017:

 

  • Ob rednem delu bodo policisti izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preizkuse alkoholiziranosti pri udeležencih v cestnem prometu;

Pripravila:

Franc Lesjak, policist I

in Edvrad Cvetko, komandir