Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 26. 9. 2018, do 7.00 ure, dne 27. 9. 2018, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 26. 9. 2018:

Ob 8:30 uri je oškodovanec na policijski postaji prijavil tatvino mobilnega telefona v enem od gostinskih lokalov v okolici Ormoža. Sprejet je bil Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe ter evidentirano kaznivo dejanje Zatajitve.

Ob 12:27 uri smo bili obveščeni o tatvini drv iz drvarnice stanovanjske hiše v naselju Vičanci.

Ob 14:31 uri smo bili obveščeni o najdeni registrski tablici MB GN-014 ob lokalni cesti v naselju Podgorci.

Pešci so še posebej pogosto v prometnih nesrečah udeleženi v jesenskih in zimskih mesecih, ko so vremenske razmere neugodne (megla, dež), svetli del dneva pa je krajši. Pešci! Poskrbite, da boste v prometu vidni; nosite svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost pešcev (odsevne trakove, kresničke), upoštevajte prometne predpise; prečkajte cesto na označenih prehodih za pešce, hodite po pločnikih (če obstajajo) oz. ob levem robu vozišča v smeri hoje, poskusite predvideti ravnanje drugih udeležencev v prometu.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 27. 9. 2018:
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor cestnega prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir