Čeprav do prihoda Dedka Mraza manjkajo še trije meseci, so ga šolarji Osnovne šole »Stanka Vraza« doživeli že včeraj: obiskal jih je namreč MARKO SORŠAK – SOKI in jim podaril boben (cajon) in kitaro, ki bosta še kako prav prišla pri glasbenem pouku.

Šolarji so Sokiju pripravili pester glasbeni program, in dokazali, da so še kako vešči muziciranja, petja in tudi plesa, in da jim bodo nova glasbila odlično služila.

Marko Soršak – Soki, ki ga poznamo kot bobnarja skupine Elvis Jackson, se je leta 2012 lotil dobrodelnega projekta »20 za 20«, s katerim osnovnim šolam podarja glasbene inštrumente. Projekt je nastal v želji, da bi slovenski otroci imeli priložnost in opremo za izobraževanje na področju glasbe. Ker pa na šolah običajno primanjkuje glasbil, se je SOKI lotil zbiranja denarja za nakup glasbil, ki jih podarja osnovnim šolam.

Kot pravi, je dobrodelna akcija, ki pod sloganom »20 za 20«poteka šesto leto, že zdavnaj prerasla osnovno zamisel (da bi za 20 šol priskrbel 20 inštrumentov). Za donacijo se namreč zanima vse več šol, tako, da so številke že precej visoke. Tako je do sedaj 97 šolam podaril že kar 400 instrumentov, ki jih kupuje s sredstvi različnih donatorjev.