Kevin Venta (levo) in Rajmond Debevec (desno) - reprezentanta Slovenije

Kevin Venta (levo) in Rajmond Debevec (desno) - reprezentanta Slovenije

STRELSTVO:
10. EP z zračnim orožjem v Brescii v Italiji

Od 1. do 7. marca 2011 bo v Italiji, natančneje v Brescii, potekalo EP z zračnim orožjem. Barve Slovenije bo zastopalo 10 strelcev. S puško: Mitja Černi, Živa Dvoršak, Nina Juvan, Natalija Otoničar (vsi v mladinski konkurenci), Rajmond Debevec, Robert Markoja in Željko Moičević (v članski konkurenci). S pištolo: Kevin Venta (v mladinski konkurenci) ter Majda Raušl in Srečko Vidmar (v članski konkurenci).

Strelec ormoškega Kovinarja Kevin Venta bo v sredo 2. marca od 13.00 do 14.15 ure na samem prizorišču opravil trening, v četrtek 3. marca pa ga od 9.00 do 14.15 ure čakajo kvalifikacije. Finalni nastop je predviden ob 12.10 uri.

Rezultati v živo:
http://results.sius.com/

Internetna stran:
http://www.echbrescia2011.it/

IZJAVA:
Stiven Vočanec (trener SD Kovinar):” Kevin Venta je trenutno v odlični formi, kar je pokazal tudi prejšnji vikend, ko je na tradicionalnem 37. mednarodnem dvoboju Hrvaška – Slovenija z zračnim orožjem nastreljal 572 krogov. Norma za EP je 566 krogov, ki jo moraš dvakrat potrditi na mednarodnih tekmah. Tudi Jan Šumak je letos vpoklican v reprezentanco in je prav tako nastopil na tem dvoboju Hrvaške in Slovenije. Norma za EP je 587 krogov, Jan je na Mednarodnem tekmovanju Ruše 2011 nastreljal 587 in izpolnil prvič normo, sedaj pa jo je zgrešil za 1 krog in tako ni potrdil norme za nastop na EP.