V današnji oddaji AKTUALNO ob 20.uri smo združili MIKLAVŽEVANJE 2020 iz Miklavža pri Ormožu, ob 20.40 uri bo sledil pogovor s poslanko MOJCO ŽNIDARIČ, takoj za tem ob 21.20 min pa bo sledil še pogovor z zdravnico ALENKO SIMONIČ, ki bo predstavila aktualno situacijo v zvezi s Covidom 19 v občini Ormož.

MIKLAVŽEVANJE 2020 so pripravili učenci OŠ Miklavž pri Ormožu, tamkajšnje TKD in KS Miklavž pri Ormožu. Slišali bomo nagovore predsednika KS Boštjana Kosajnča, ravnatelja OŠ Vlada Hebarja, predsednice TKD Miklavž pri Ormožu Lidije Mlinarič in predsednice Šolskega sklada Tanje Novak. Zaigrali bodo šolarke (dve) Evi in Neža ter učitelj Leon Lah. Miklavža bo poosebil Vinko Cimerman iz TKD Miklavž pri Ormožu, člani TKD Ormož Darko Sklepič, Matej Lukman in Marsel Kosajnč pa bodo odigral parklje; njihovo nasprostje – angele pa bodo predstavile Lia, Eva Pesrl in Teja. Dogajanje povezujeta Miha in Leon (TKD Miklavž pri Ormožu).

Sledil bo pogovor s poslanko MOJCO ŽNIDARIČ, ki nas je razveselila z informacijo, da je gimnazija Ormož s strani MIZŠ že prejela predlog razmestitve programov v katerem je tudi 28 mest za zdravstveno nego. Brez izjemne angažiranosti poslanke in vodstva gimnazije, bi bilo kaj takšnega težko dosegljivo. S poslanko Mojco Žnidarič se bomo pogovarjali tudi o ostalih temah, ki se tičejo lokalnega okolja in delovanja na državnem nivoju.

Za konec oddaje pa nas bo zdravnica ALENKA SIMONIČ, vodja Urgentne službe v ZD seznanila še o trenutni situaciji v zvezi s virusom v občini Ormož.

Vabljeni k ogledu!