Če so ukrepi za zaščito pred Covidom-19 tudi v Ormožu preprečili decembrske prireditve in druženja, pa letos navdušuje praznična okrasitev mesta, takšna kot je še nismo doživeli. S svojo praznično okrasitvijo še posebej navdušuje ormoški hotel, ki je letos od januarja v lasti podjetja OCULUS. Prižiga lučk sta se v petek zvečer udeležila tudi direktor podjetja Stanko Kočevar z ženo, kajti pobuda, da se Ormožu v teh prazničnih dneh v smislu okrasitve hotela privošči nekaj izjemnega, je bila njuna, kakor seveda strošek okrasitve. To je pa bila tudi priložnost, da smo izvedeli, kaj se trenutno dogaja v zvezi s hotelsko zgradbo. Lastnik Stanko Kočevar je tako pojasnil, da trenutno poteka izdelava projektov, ki bi naj bili končani pomladi prihodnje leto, tako kot je bilo povedano že takoj ob nakupu hotelske zgradbe. »Izdelava projektov je v bistvu najtežji del«, je dejal Kočevar in nadaljeval, da bo gradnja potem, čeprav zahtevna, hitro stekla. Med drugim je dejal, da bi Ormoški hotel naj izgledal nekako tako, kot vrhunski hotel »President« v Beogradu, ob tem pa ni pozabil dodati, da je to, to kar si Ormož zasluži.

Prižig prazničnih lučk je bil sinoči točno ob 17. uri

Prižig prazničnih lučk je potekal sinoči ob 17. uri. Zaradi ukrepov letos to ni bila posebna prireditev, pač pa ste si prižig lahko ogledali na Facebook profilu »Jeruzalem Ormož«. Še preden je pritisnil na gumb za prižig lučk, je župan Danijel Vrbnjak občane nagovoril z besedami upanja, da epidemija čim prej mine in, da bo kmalu prišel čas, ko se bomo spet lahko družili. Gotovo, da je zdravje najpomembnejše, je dejal in zato je treba ukrepe kar se da dosledno upoštevati. Vsem je zaželel prijetne decembrske dni, ki jih tako naj prežimo v krogu družine in si vzamemo čas za mala družinska veselja, za katera je sicer malo časa. Praznična okrasitev mesta pa naj bo za dober občutek pravljičnega pričakovanja, ki je pač glede na razmere, edino kar občina v teh časih lahko podari svojim občanom.

Za okrasitev okolice gradu je poskrbel JZ TKŠ Ormož, direktor Andrej Vršič je povedal, da je stala okrog tri tisoč evrov, ostali del mesta pa so okrasili občinski režijski delavci, je povedala Milena Debeljak, direktorica Občinske uprave, stala pa je tudi okrog tri tisoč evrov.

Posnetek petkovega prazničnega prižiga lučk si boste na KTV ORMOŽ lahko ogledali v prihodnjih dneh.