Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 22. 9. 2017, do 7. ure dne 25. 9. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK  22. 9. 2017

Ob 7:26 uri smo bili obveščeni o prometnem dogodku, na cesti izven naselja Vinski Vrh, ko je voznik trčil v srno, ki pa je s kraja pobegnila. Voznici OA je bilo na kraju izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN.

 

Ob 9:12 uri smo bili obveščeni o PN I. kategorije pred enim od ormoških nakupovalnih centrov. Udeležencema je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN.

 

Ob 9:13 uri smo v Velikem Brebrovniku obravnavali dogodek, kjer je ena oseba drugi osebi med sporom zaradi motenja posesti grozila. Storilec kaznivega dejanja bo po podanem predlogu oškodovanca ovaden na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju za kaznivo dejanje Grožnje.

 

Ob 13:06 uri smo bili obveščeni, da je v Ormožu poškodovan drog obcestne svetilke javne razsvetljave. V tej zvezi zbiramo obvestila in naprošamo morebitne osebe, ki so videle dogodek, da nas o podrobnosti dogodka obvestijo na Policijsko postajo Ormož na številko 02 741 08 50.

 

Ob 13:07 uri smo bili obveščeni, da delodajalec pogreša osebo, ki ni prišla na delo in se boji, da se ji ni kaj pripetilo. Po preverjanju okoliščin smo skupaj z gasilci nasilno vstopili v stanovanje in s pomočjo zdravnika ugotovili, da je oseba umrla naravne smrti. Na Okrožno državno tožilstvo Ptuj bomo podali poročilo.

 

Ob 14:00 uri smo bili obveščeni o tatvini telefona ki se je pripetila dne 18. 9. 2017 v Sodincih. Po prejeti ovadbi za kaznivo dejanje tatvine z zbiranjem obvestil nadaljujemo in bo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuj podano poročilo.

 

Ob 14:14 uri smo bili obveščeni, da v Ormožu pred trgovskim centrom prosjačijo neznane osebe. Po pregledu okolice le te niso bile izsledene. Občanom v tej zvezi svetujemo, da so pozorni na morebitne goljufije ali tatvine s strani teh oseb (npr. zbiranje nekih podpisov, ali zbiranje prostovoljnih prispevkov, ipd…) in da se tudi primerno samozaščitno obnašajo ter o tem čim prej obveščajo policijo.

 

Ob 15:14 uri smo bili s strani delavcev, ki so opravljali terenska zemeljska dela obveščeni o sumu na najdbo neeksplodiranega eksplozivnega sredstva na območju Obreža. Na kraj so bili poslani policisti in pirotehnik, ki je ugotovil, da predmet ni eksplozivno sredstvo.

 

Ob 17:00 uri je bilo v Cvetkovcih pri ugotovljeni kršitvi prehitre vožnje v naselju pri vozniku osebnega vozila ugotovljena kršitev vožnje motornega vozila v prometu, pri tem pa je imel voznik 0,39 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

 

SOBOTA  23. 9. 2017

Nismo obravnavali varnostno pomembnih dogodkov.

 

NEDELJA  24. 9. 2017

Ob 19:05 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom v naselju Pavlovski vrh. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik neznanega vozila temnejše barve, karavan izvedba, zaradi nepravilne strani/smeri vožnje ob vozišču oplazil osebni avtomobil in odpeljal s kraja. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 25. 9. 2017:

  • Ob rednem delu bodo policisti izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preizkuse alkoholiziranosti pri udeležencih v cestnem prometu;

PRIPRAVILA:

Mitja Tramšek, policist I

in Edvard Cvetko, komandir