Minuli ponedeljek se je Ormoški občinski svet sestal na nadaljevanju 30.redne seje. Svetnikom je od prvega dela sejo ostalo še 15. točk z dnevnega reda.V Ormožu smo na pragu začetka prireditev Ormoško poletje 201. Od 15.junija do 8. avgusta se bo zvrstilo kar sedemnajst različnih prireditev, so organizatorji povedali na tiskovni konferenci.

Ormož pa je dobil novo prebivalko. Ime ji je Rožmarinka. Vse do Rožmarinkinega festivala 31.junija se še skriva za zidovi gradu, a se je tudi že sprehodila po parku. Ob petkih bo v centru Ormoža znova delovala tržnica, kjer se bo poleg zelenjave in sadja s kmetije Štuhec, kmalu gotovo dobilo še marsikaj. V Oljarni Središče ob Dravi se ustavi nešteto izletnikov od blizu in daleč, tudi iz tujine prihajajo. Posebej veseli pa so bili posebnih gostov iz Poljske. Minuli teden jih je namreč obiskala skupina članov južno poljske kmetijsko gospodarske zbornice.

Društvo Kočijaž Loperšice je tudi letos organiziralo srečanje kočijažev in ljubiteljev konj. Letos je srečanje bilo ob Vaškem domu v Pušencih. Društvo Kurent, ki je v Ormožu prisotno več kot 23 let, je minulo soboto organiziralo piknik za vse. Ideja se je izkazala kot veliko zabavno druženje članov in simpatizerjev. Turistično društvo Kog letos praznuje 20 let delovanja. Velika slovesnost, ki je bila prijetno kulturno doživetje je bila v telovadnici tamkajšnje osnovne šole.

V nadaljevanju je sledilo nekaj oglasov, ki jim je sledil glasbeni videospot domačinke – sedamnajstletne Valerije Novak iz Godenincev. Takoj zatem pa je še sledil pregled zadnjih športnih dogodkov, ki jih je zbral Uroš Krstič.

Ponovitve oddaje si lahko ogledate še danes (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo 11.00 in ob 18.00 uri. Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”. Vabljeni k ogledu oddaje.

NASLOVNA SLIKA: Valerija Novak, praktikantka v studiu KTV ORMOŽ, dijakinja Srednje šole za oblikovanje Maribor, smer medijski tehnik