ROKOMET, 19. krog, NLB leasing liga:
Maribor porušil Hardek
Jeruzalem – Maribor 24 : 34 (9 : 21)
Jeruzalem:
Jelen (8 obramb), Belec, Žuran (1 obramba); Korpar, Krabonja, Žmavc, Bogadi 3, Radujković 2, B. Čudič 5 (4), Špiljak 5, Sok 1, Hebar, Kljajič, Cingesar 7, Šišmanovič, Hrastnik 1. Trener: Saša Prapotnik
Maribor: Lončar (4 obrambe – 1 x 7m), G. Čudič (12 obramb – 1 x 7m); Silovšek 1, Mirković 4, Tarabochia 1, Svalina 3 (1), Oštir 3, Špelić 5, Razgor 7 (5), Pučnik, Fister 1, Lesjak, Djukić 2, Šoštarič 3, Kleč 4, Špende. Trener: Marko Šibila
Sedemmetrovke: Jeruzalem 5/3; Maribor 6/6.
Izključitve: Jeruzalem 8; Maribor 4 minute.
Igralec tekme: Nikola Špelić (Maribor Branik).
Rokometašem Maribora je pred okrog 300 gledalci uspelo maščevati domači poraz v Mariboru, ki so jim ga nanesli v prvem delu sezone Ormožani. Če so Vinarji v Mariboru odigrali najboljšo tekmo v sezoni, potem mirne duše lahko rečemo, da je predstava ormoških rokometašev tokrat proti Vijoličastim bila najslabša. Gostje so Jeruzalemčkom odčitali pravo rokometno lekcijo, ob tem pa pokazali na kakšnem nivoju mora biti voljni moment ter borbenost. Zgleda, da so rokometaši Jeruzalema hitro pozabili na kakšen način so ugnali Mariborčane na Taboru. Jeruzalem ni vodil niti enkrat na tekmi. Lepo priložnost za vodstvo pa je v 4. minuti pri izidu 2 : 2 zamudil Darko Cingesar, čigav strel je iz 7 metrov zaustavil Mislav Lončar. Tehnične napake v napadu domačih so se kar vrstile, še slabša pa je bila igra v obrambi, ki je pokala po vseh šivih. Zunanja linija Maribora Špelić – Svalina – Mirković se je s križanji poigravala z domačo obrambo, če pa je četi trenerja Saše Prapotnika uspelo zapreti pot omenjeni trojki, pa je na črti sam ostajal krožni napadalec Kleč. V 21. minuti je po odlični igri mariborska prednost narasla že na + 6, 15 : 9. Kar do 33. minute (12 minut brez zadetka) Ormožani niso zatresli mreže Gregorja Čudiča, ki je v 20. minuti zamenjal Lončarja. V 33. minuti so Vijoličasti po delnem izidu 7 . 0 povedli s kar +13, 22 : 9. Zmagovalec je bil odločen, domačin pa ponižan kot že dolgo ne. Po treh uspešnih obrambah Jelena v domačih vratih in lahkih zadetkih iz protinapadov je v 39. minuti zasijal še kanček upanja za Jeruzalem, ki je zmanjšal zaostanek na -8, 15 : 23. Gostujoča klop je reagirala z minuto odmora in stvari so ponovno v svoje roke prevzeli varovanci trenerja Marke Šibile, ki je odlično in do potankosti preučil ormoško ekipo. Po bolečem porazu v prvem delu sezone kaj drugega doktorju rokometa Šibili niti ni preostalo. V golu Maribora velja pohvaliti bivšega Jeruzalemčeka Gregorja Čudiča, ki je v štiridesetih minutah zbral 12 obramb, ob tem je zaustavil tudi sedemmetrovko svojemu mlajšemu bratu Bojanu Čudiču. Deset minut pred koncem je prednost Maribora še vedno znašala 10 točk in gostje so tekmo mirno pripeljali h koncu, ob tem pa je gostujoči trener dal minutažo še nekaterim igralcem s klopi.

Simon Razgor (RK Maribor Branik) je na Hardeku bil nezgrešljiv iz 7 metrov.

IZJAVA:
Gašper Jelen (Jeruzalem): Sami sebe smo presenetili s slabo igro in zmagovalec je bil odločen že v 1. polčasu. Maribor je odigral šolski rokomet brez napak, mi pa slabo v obrambi in povsem drugače kot smo se dogovorili v slačilnici tre trenirali na treningih. Danes ni bilo niti borbe niti želje po zmagi kot je bilo na prvem srečanju v Mariboru. Po mojem mnenju smo zdaj čisto na dnu in nižje skoraj ne moremo iti. Sami pri sebi moramo razčistiti kje so naše napake in stopiti skupaj kot ekipa in že v Šmartnem se bo pokazalo ali je karakter ekipe pravi ali ni.
Gregor Čudič (Maribor): V Ormožu sem preživel desetletje in ga po eni strani štejem za svoj klub. Lagal bi če bi dejal, da danes nisem imel posebnega motiva. Vsekakor pa je ta zmaga, zmaga celotnega moštva. Držali smo se vseh dogovorov iz slačilnice. Trener nam je dejal, da moramo preprečiti njihove hitre začetke iz centra in pol protinapade, kar nam je tudi uspelo. Zasluženo smo zmagali in dokazali, da smo kakovostnejše moštvo. Do konca rednega dela so še trije krogi in tu ne sme biti nobenih kalkulacij. Vseeno je če igraš proti moštvu z vrha ali dna lestvice, proti vsakemu lahko zmagaš ali pa izgubiš. Če bomo šli v vse tekme maksimalno motivirani, lahko premagamo vsa tri moštva s katerimi se bomo še pomerili do konca rednega dela. Potrebno je iti tekmo za tekmo, najprej nas v soboto čaka gostovanje v Bosni in Hercegovini, šele nato bomo razmišljali o Trimu.

Blaž Kleč (RK Maribor Branik) je zabijal s pozicije krožnega napadalca

ROKOMET, mlajše selekcije RŠ Jeruzalem Ormož:

Mlajši dečki B (letniki 2000 in mlajši):
Prvo mesto na Vzhodu
Jeruzalem – V. Nedelja 26 : 18 (12 : 7)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; P. Ozmec, G. Hebar 1, G. Cvetko 1 (1), Notersberg 10 (2), Munda 3, Vrankovečki, T. Šulek 6, Zadravec 2, Sovič 2, Torič 1. Trener: Iztok Luskovič
V všečni predstavi je ekipa Jeruzalema ugnala sosede iz Velike Nedelje in potrdila 1. mesto v predtekmovalni skupini Vzhod, ki je po kvaliteti tudi najmočnejša. Ekipa je na 16 tekmah zabeležila 15 zmag in poraz s Celjem. Za Ormožani so zaostali Celje, Gorenje, Slovenj Gradec, Velika Nedelja,… V polfinalni skupini, ki se prične 3. marca, se bodo Jeruzalemčki za vstopnico na zaključni turnir borili s Svišem iz Ivančne Gorice, Krškim in Slovenj Gradcem.

Trener letnikov 1999 in 2000 Iztok Luskovič je lahko zadovoljen s prvim delom sezone, saj sta njegovi ekipi osvojili 1. mesti na Vzhodu.

Mlajši dečki A (letniki 1999 in mlajši):
Podprvaki suvereno prvi na Vzhodu
Jeruzalem – V. Nedelja 27 : 10 (15 : 6)
Jeruzalem:
Rizman, Firšt Šeruga; Petek 1, Ciglar 2, Niedorfer 4 (1), Zidarič 8, Munda, Šoštarič 4, Ž. Kociper 5, Voljč, M. Hebar 1, Škorjanec 2, T. Šulek, G. Hebar. Trener: Iztok Luskovič
Podprvaki so suvereno z zmago na Veliko Nedeljo končali na 1. mestu v predtekmovalni skupini Vzhod. Na 16 tekmah so zabeležili 15 zmag in poraz z Gorenjem. Ekipo je letos najbolj prizadela huda poškodba vratarja Jurček Korpič Lesjaka, ki je v četrtek odšel na operacijo kolena in soigralcem ne bo več mogel pomagati v tem prvenstvu. Jurčeku želimo čimprejšnje okrevanje in vrnitev na rokometna igrišča. V polfinalni skupini, ki se prične 3. marca, se bodo ormoški letniki 1999 za uvrstitev na veliko finale borili z ekipami ptujske Drave, Krškega in novomeške Krke, ki je lani osvojila 4. mesto v državi.

Starejši dečki A (letniki 1997 in mlajši):
Prvaki popolnoma izven forme
Brežice – Jeruzalem Gorišnica 25 : 26 (12 : 12)

Lanskoletnim prvakom Jeruzalemu Gorišnici letos igra nikakor ne steče, čeprav ima ekipa kar se fizičnih predispozicij tiče vse kar si srce zaželi. Ekipa ima težave na obeh najpomembnejših rokometnih področjih – igri v napadu in v obrambi. Napad je jalov, obramba nezbrana in neagresivna. Le po zaslugi sreče in ob obrambah v zadnjih petih minutah tekme vratarja Uroša Mendaša so Jeruzalemčki v Brežicah prispeli do druge zmage v polfinalni skupini B. V soboto 18. 2. ob 10.00 uri v Športni dvorani na Hardeku pri SDA Jeruzalem Gorišnici gostuje zasedba Gorenja, SDB bodo proti velenjskim Osam stopili na igrišče ob 11.20 uri.

Gašper Horvat (RK Jeruzalem Ormož 1998) se po poškodbi dlančne kosti vrača na rokometna igrišča.

Kadeti (letniki 1995 in mlajši):
Dober odpor v Novem mestu
Krka – Jeruzalem Gorišnica 34 : 30 (16 : 11)
Jeruzalem Gorišnica:
M. Šulek, T. Cvetko; Savčak 1, Hržič 3, Bombek 1, R. Cvetko 6, Kirič 5 (1), A. Sok 4, Bedrač 6, Bezjak 2, Pfeifer 2. Trenerja: Darko Žnidarič in Alči Šulek
Kadeti Jeruzalema Gorišnice so v Novem mestu nudili dober odpor favorizirani Krki. Ekipa je petih tekmah polfinala zabeležila 1 zmago, 1 remi in 3 poraze. Želje ekipe segajo po uvrstitvi od 9. do 12. mesta v državi.