Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 13. 7. 2018, do 7:00 ure dne 16. 7. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 13. 7. 2018

Ob 9. uri smo od oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja zalezovanja.

Ob 21:14 uri so policisti imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je pokazal 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika, ki mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, bomo na Okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

SOBOTA 14. 7. 2018

Ob 9:57 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, trčenje v srno, na lokalni cesti Cvetkovci – Podgorci. Srna je s kraja pobegnila.

Ob 15:50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije s pobegom, na lokalni cesti v naselju Sejanci. Udeleženi sta bili dve vozili. Ekipa NMP iz ZD Ormož je dva poškodovanca odpeljala v SB JP Ptuj, kjer je bilo ugotovljeno, da sta utrpela lahke telesne poškodbe. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek, zbiramo pa tudi obvestila v zvezi suma kaznivega dejanja zapustitve poškodovanega v prom. nesreči.

Ob 23:15 uri smo bili obveščeni, o prometni nesreči I. kategorije, kjer je voznik z vozilom trčil v srno na relaciji Spodnji Ključarovci – Runeč. Za divjad je poskrbela pristojna služba.

NEDELJA 15. 7. 2018

Ob 9. uri smo na PP opravili zaslišanje vabljene osumljenke kaznivega dejanja.

Ob 16:46 uri smo bili obveščeni o ugrizu psa v ormoškem parku. Vodniku je bil izdan/vročen plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 16. 7. 2018:
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.
PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir